6x Zomerwijnen van Pandora’s Bottle | BBQ en Borrelwijn in de zon

3 min. lezen

 

Yes! Oh, wat houden wij van de zomer en van zomerwijnen. Geniet met een glas gekoeld wit in het park, proef een fijne rosé bij de BBQ en maak er een feestje van met een fles heerlijke bubbels. Of houd jij ook van een gekoelde rode wijn, voor tijdens de hete zomeravonden? Ook daar hebben we rekening mee gehouden. We zetten hier wat tips voor je op een rijtje, zodat jij er deze zomer gekoeld en tevreden bij zit. Wat is jouw favoriete zomerwijn?

 

 

Zomer? Drink wit, rosé, bubbels en gekoeld rood!



Dorstlessende bubbel, zo fris als een bergweide

Lebollè Spumante Müller-Thürgau Traminer Extra Dry

Wat drink jij bij een vers oestertje met rode wijnazijn? Juist! Deze Spumante is dé metgezel voor jouw mandje met oesters. Een frisse bubbelwijn met smaken van perzik, bergweide, en peer zorgen voor een feestje in de mond en in de tuin. Geen zeevruchtenfan? Ook zonder oesters kun je heel goed genieten van deze bubbel, gemaakt van Müller Thürgau en Gewürztraminer.


Laten we de bloemetjes buiten zetten!

Cantina Produttori Cormòns Traminer IGT Trevenezie

De oogst van de druiven gebeurt 's ochtends vroeg als het nog niet te warm is. Stel je eens een wijngaard voor, opkomende zon, ochtenddauw… Romantisch beeld, toch? Deze bloemige gewürztraminer komt uit Friuli. Ken je de druif? De gewürztraminer geeft aromatische en bloemige wijnen, die uit het glas springen. Soms een tikkie zoet, maar deze Cormòns Traminer is juist fijn droog. Met aroma’s van rozen, lychee, druivenpit en olijfolie. Hup, voetjes omhoog, boek erbij en geniet met dit stuivende glas van de zon op je toet!

Wijngaard Cormòns

 

De perfecte borrelwijn

Chiorri Titus Grechetto IGT Umbria 2019

Deze Grechetto is een fijne begeleider bij een tafel vol hapjes én geschikt voor de dappere ziel die boven een hete BBQ gaat staan in de zomerse hitte. Deze witte wijn uit Perugia heeft wat meer body en is de perfecte 'eetwijn', met frisse tonen en tegelijkertijd een vol en filmend mondgevoel. Je zou denken dat deze Italiaanse topper hout gelagerd is, maar schijn bedriegt!


Deze slaat in als een Bom(bina)!

Bombina Bianco 2018

Aromatische, frisse witte wijn uit Puglia, Italië. Geuren van peer, jasmijn en clementine.
De Bombino druif, die voor deze wijn met de hand geplukt wordt, komt voor in heel Italië en dankt haar naam aan de vorm van de tros, die met enige fantasie lijkt op een kind (bambino) met uitgestrekte armen. De Trebbiano druif kwam al in de tijd van de Romeinen voor en is een van de oudste en meest aangeplante witte druivensoorten in Italië en Frankrijk. Deze druiven zorgen voor een aangename fruitige, frisse smaak. Zo fijn voor een stralende zomerdag in het park, of op de boot. Het balkon, de achtertuin. Kijk maar joh, de Bombina Bianco is eigenlijk altijd goed.


Rokerige BBQ rosé

Bodegas Mateos Rioja "Insaciable" Garnacha Rosado 2019

Steek de Green Egg maar aan, gooi het gas van de buitenkeuken maar open. Want wij hebben de fijnste BBQ rosé everrrr gevonden! Speciale Rioja rosé die op eiken vaten gerijpt is. De rokerige aroma’s uit het vat geven deze rosé net dat beetje extra zodat het perfect past bij de rokerige smaken van vis of gamba's van de barbecue! Wanneer kunnen we de uitnodiging verwachten?

Insaciable Rosado

 

Gekoelde rode wijn

Baglio di Pianetto Nero d'Avola 2018
Of een kleiner formaat, 375 ml.

De zon gaat onder, de kolen in de BBQ liggen af te koelen en de zomeravond is nog warm en aangenaam. Wat schenk je dan in? Een Nero d'Avola in krachtige, fruitige stijl die ook iets gekoeld erg lekker is natuurlijk! Voor de iets kleinere dorst - net zo lekker. Heb je al eens rode wijn gekoeld gedronken? Echt een aanrader tijdens het zomerseizoen. Cheers!



Nog meer lezen over Pandora’s Bottle en wijn? Check dan ook:

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »