Caiarossa Pergolaia I.G.T. Toscana 2006 & 2011

Tweede wijn van topwijnhuis Caiarossa uit Bolgheri gemaakt van een blend van Italiaanse en Franse druiven.
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€21,50 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €20,50 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €19,00 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €17,50 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op.
Beschikbaarheid: Op voorraad (48)
Levertijd: Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
Stukprijs: €0,00 /


PROEFNOTITIE

Kleur: Robijn rood.
Smaak 2006: Prachtige wijn met duidelijk veel umami; geuren van cranberry, granaatappel, caramel, leer, fond en truffel.
Smaak 2011: gestructureerde wijn met aroma's van rozenbottel, granaatappel, wierook, mos 
Serveertemperatuur: 18° C
Wijnspijssuggestie: Bistecca Fiorentina 

Verkrijgbaar in 2 verschillen jaargangen: 2006 en 2011.

Zo beoordeelde The Story of my Wine (Goswijn Simons, Nr. 2 ranking Vivino Nederland) onze Pergolaia 2006:

First I poured this 2006 super tuscan in the decanter. The wine has a medium ruby in color with garnet edges. In the nose cherries, prunes, licorice, dried red fruits, chocolate, clove, and earthy notes. On the palate the wine showes cherries, red berries, raspberry, prune, cocoa, spices, clove and earthy notes as well as hints of cola, coffee and tobacco. It's fresh with medium acidity, fine, well-integrated tannins and a good aftertaste. After one hour it was more smoother and balanced. Great wine. (4,5 uit 5 sterren)

Lees meer over Caiarossa op ons blog
 

Druiven: sangiovese (80%), cabernet franc (8%), cabernet sauvignon (7%), merlot (5%)
Herkomst: Riparbella, Pisa, Italië
Classificatie: I.G.T. Toscana
Oogst: Handmatig in september
Rijping: Druiven apart gevinifieerd, gisting en rijping op 2e en 4e jaar eiken
Alcohol %: 13,5%
Andrea 24-08-2016 23:26

Great balance between quality and price for this super mix between San Giovese, Merlot and cabernet. Fresh and complex at the same time was coupled with some cheese from north Italy and some Trentino Alto Adige's speck. The 2010 vintage is good even though the 2008 might be more "ready".

4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »