We zijn een YouTube-kanaal gestart!
Omdat we merken dat klanten het maar wat interessant vinden om meer over de wijnen, de wijnmakers en de wijnwereld te weten, gaan we onze ervaringen hier met jullie delen: http://bit.ly/29Jr6aW. We trappen af met het testen van de nieuwe hit op de terrassen: blauwe wijn.
Wijn?
Eerste opmerkelijke punt, is dat de blauwe wijn offcieel niet onder de noemer ‘wijn’ verkocht mag worden. Het is namelijk een op wijn gebaseerde drank, waar geur- kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd zijn. Njam hoor ik je al denken! Goed, om een eerlijk oordeel te kunnen vormen hebben we er vijf besteld en blind getest.
Blauwe kleur
De blauwe kleurstof, anthocyaan, wordt volgens de producenten gewonnen uit de schillen van rode druiven. Anthocyanen zijn plantaardige kleurstoffen die voorkomen in bloemen, vruchten en bladeren, en zijn toegelaten in voeding onder het E-nummer E163.
Super drink
De producenten van de B LÚ Perfer en de Passion Blue wijzen op de grote hoeveelheid aanwezige antioxidanten in de blauwe ‘wijnen’. Daarbij claimt Bodegas Perfer, producent van de B LÚ Perfer, dat het drinken van de blauwe wijn kanker (je leest het echt goed), hartklachten en diabetes zou helpen te voorkomen.
Snelle conclusie
Geen tijd om het filmpje te bekijken? Even tussen jou en mij – deze wijnen zouden we liever niet dan wel drinken. Als best uit de test kwamen de Ennius Moscato Frizzante (http://www.drinkzz.nl/blauwe-wijn) en de B LÚ Perfer (http://www.devuurtoren.nl/bl-u-perfer-blauwe-chardonnay-75cl-11-alc.html). De overige drie, namelijk de Vino Azul, Gïk Live en Pasion Blue, vergeten we liever. Aspartaam en chemisch snoep zijn onze eerste associaties bij de ‘wijnen’.
Wil je toch een blauwe wijn drinken? Loop even naar de toko, koop blauwe levensmiddelenkleurstof, gooi een druppeltje in een wijn die je wél lekker vindt en mixen maar. Drink je ook nog eens échte wijn.