Meierer Mosel Riesling “Kesten” Trocken

Ultiem mineralige Mosel riesling met 9,1 g/l restsuiker. Subliem bij kaviaar.

13.99

Jaargang
2022

Beschikbaarheid: 89 op voorraad

2022
Bestel 3 flessenBestel 24 flessenBestel 60 flessen
13.99 12.9913.99 11.9913.99 10.99

Proefnotitie

Typische Mosel Riesling boordevol fris appelzuur. De eerste jaren is het puur heerlijke frisheid. Na verloop van tijd ontwikkelt zich een licht truffel aroma, of wat ze ook wel petrol noemen.

Tips

Serveertemperatuur
12 °C
Wijnspijs suggestie
Kaviaar

Technische details

Producent
Druivenras
100% Riesling
Wijn kleur
Wit
Wijn type
Droog
Herkomst
Deutscher Kwaliteitswein
Bodem
Leisteen
Hoogte
150 - 400 m
Techniek
Lagering op Inox-tanks
Alcohol
11%
Restsuiker
9,1g/l
Keurmerk

Verhaal

“In order to produce good wine, we believe that you have to live wine-making.”

We leerden Matthias Meierer in 2016 kennen op ProWein, de wijnbeurs in Duitsland. Hij was daar samen met zijn vrouw en baby, onder het motto “Why not? Wine making is a family business!” En daar heeft Matthias een punt. We zien altijd dat de steun en medewerking van familieleden in deze business essentieel is. Of je erft een wijngaard van je familie, of je moet met elkaar, met man en macht, werken voor je eerste centen. Iets dat gemiddeld zo’n 15 jaar in beslag neemt. De historie van wijnhuis Meierer gaat terug tot 1767. Matthias leerde het wijnmakersvak van zijn vader Klaus. Daarnaast studeerde hij aan Geisenheim, Duitslands top notch wijnopleiding en in 2008 werd Matthias bekroond tot Duitslands ‘Jonge Wijnmaker van het Jaar’. Toen wij zijn wijnen, onwetend, voor het eerst proefden waren we direct verkocht.

© Pandora’s Bottle (2016) Onze eerste kennismaking met wijnmaker Matthias bij Prowein 2016.

“Quality is produced in the vineyards, in the cellar you can only try to preserve it.”

Een ander motto waar Matthias en zijn vader aan hechten. De wijngaarden van de Meierers bevinden zich in het kleine dorpje Kesten. De Riesling druiven (de enige druif die ze ver- bouwen) groeien er tegen enorm steile, leistenen hellingen. Geen kattenpis om daar op te werken. Eenmaal in de kelder laten Matthias en Klaus de natuurlijke gist het werk doen. Ze controleren alleen van tijd tot tijd hoe de wijn zich ont- wikkelt. Uiteindelijk ontstaan er fantastische droge, half-zoete en zoete Rieslings. Jij ontvangt in deze box hun droogste Riesling. Tip: Sarinah en Lise namen een vlog op over de wijnen van Meierer. We vertellen over Duitse wijnen, het ingewikkelde syteem van de benamingen en het belangrijkste: je ziet hoe we deze wijnen voor het eerst na de beurs weer proeven om ze te selecteren voor de winkel.

Winkelwagen