Le Nez du Vin | Geuren in wijn herkennen

 

Le Nez du Vin is een geurenencyclopedie: wijn aroma’s zijn gevangen in een flesje, zodat jij daarmee je neus kunt trainen in het herkennen van geuren in wijn. Limoen, mango, kersen, cederhout? Wat ruik je precies? Met Le Nez du Vin hoef je niet meer bij de groenteboer aan elk stuk fruit te ruiken of een sigarendoosje open te klappen. Je traint jouw neus en brein in het herkennen van aroma’s met Le Nez du Vin.


Het ontstaan van Le Nez du Vin

Een slimme Fransman, Jean Lenoir, bracht begin jaren tachtig een uniek concept op de markt. Hij ‘ving’ de meest voorkomende geuren in wijn in kleine flesjes en classificeerde deze. Zo maakte hij een ‘levende’ encyclopedie aan geuren, waardoor het leren over wijn makkelijker en toegankelijker werd. Geuren en aroma’s leer je immers niet uit een tekstboek.

Deze geurenencyclopedie groeide uit tot een waar succes en is inmiddels een echte must-have voor wijnfanaten en wijnprofessionals. Voor de echte koffie- en whiskyliefhebber bestaan er ook Le Nez du Café en Le Nez du Whisky. Een fijn cadeautje voor jezelf of voor een andere fijnproever.

 

Voor wie is Le Nez du Vin?

Wil je het hobbymatig gebruiken, wil je er mee studeren of zou je er juist les mee willen geven? Van beginner, tot liefhebber of professional, de Le Nez du Vin geurensets helpen je verder in het leren over wijn. Ben je een student van de WSET-, SDEN- of vinologenopleiding? Dan komt Le Nez du Vin goed van pas bij het oefenen voor jouw examens. Er is geen betere manier om jouw wijnneus te trainen!


"Smell is the sense of memory and desire"Het officiële verkooppunt van Le Nez du Vin in Nederland

Pandora’s Bottle is het officiële verkooppunt in Nederland van de wijngeuren encyclopedie Le Nez du Vin en daar zijn wij best trots op! We helpen je graag op een laagdrempelige, maar professionele manier kennis te maken met de wondere wijnwereld. Niet alleen door onze mooie wijnen en accessoires, Pandora’s Wijnboxen of blogs, maar dus ook door jou te adviseren over een Le Nez du Vin artikel. We helpen je graag om de juiste aromakit te kiezen. Er zijn verschillende combinaties mogelijk voor extra korting.

 

Bewaren en garantie

Wij krijgen de sets direct van de producent in Frankrijk, rechtstreeks onze winkel in. Tijdens deze reis zien de geurflesjes geen licht. Wanneer je de geurenkits in de oorspronkelijke doos op kamertemperatuur en buiten zonlicht bewaart, kunnen ze wel tot 10 jaar meegaan. We bieden 5 jaar garantie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »