Wijn spijs combinaties

Zoek je een passende wijn bij een gerecht? Bij al onze wijnen hebben wij één ideaal gerecht bedacht. Dus, vind jouw gerecht en je vindt de perfecte wijn voor jouw diner!

Ga je watertanden van deze menukaart? Dan kun je hem ook als inspiratie gebruiken voor in de keuken.*

       (*) Voor meer inspiratie schenk je alvast een half glaasje in tijdens het koken.

 

 

SALADE

 
Groene salade
Griekse salade Château Vari Bergerac Blanc
Salade Niçoise
Waldorf salade
Salade met venkel, sinaasappel, linzen en avocado
Salade met kersen, biet, venkel, burrata
Salade met granaatappel, bloedsinaasappel en pistache
Groene papaya salade
Aziatische fruitsalade
Tafelzuur (ingemaakte bloemkool, zilveruitjes, augurk etc.)
Tabouleh met tomaat en granaatappel
Couscous salade met gedroogde abrikozen, amandelen en gerookte kip
Salade met gerookte kip, mango en koriander Seigneurie de Peyrat Viognier
 
 

GROENTE

 
Groentechips Terre des Olivettes Rouge
Gazpacho
Linzensoep
Zuurkool
Andijvie stampot
Boerenkool stampot
Boeren pannenkoek
Witte asperges met eiersaus
Rode paprika soep
Spaanse aardappeltortilla
Preitaart Terre des Olivettes Blanc
Tomaat met basilicum en buffelmozzarella
Bruschetta met zwarte olijven tapenade Albapiana Syrah
Tomaten confit met knoflook en tijm
Gegrilde aubergine à la Ottolenghi
Moussaka
Pompoencrème met tijm, spek en appel
Stoofperen
Risotto al Valpolicella Ripasso
Parmigiana di melanzane met 100% chocolade en mostocotto
Sajoer Lodde
 
 

KAAS

 
Kaasfondue Meierer Kesten Riesling Feinherb
Toast met brie en cranberry compôte
Gebakken gepaneerde camembert met preiselbeeren
Oude gerijpte (Goudse) kaas
Minder zoete vervanger van Port bij oude kazen
Zachte geitenkaas
Geitenkaas met honing, geroosterde hazelnoten en een vleugje gemalen koffiebonen
Gorgonzola
Franse kaassoufflé Seigneurie de Peyrat Grenache
 
 

PASTA

 
Linguine al pesto genovese Albapiana Merlot
Ravioli met pompoen, koekkruiden en salieboter
Ravioli met pompoen, beurre blanc en hazelnoten
Pasta vongole met rode pepers
Pasta met gebakken venkel, citroen en crème fraîche
Tagliatelle met gekookte aubergine en basilicum olijfolie
Spaghetti alla puttanesca (tomaat, olijfolie, knoflook, zwarte olijven, kappertjes, oregano, evt. ansjovis)
Pasta alla Norma (Siciliaanse macaroni met aubergine)
Spaghetti Cacio e Pepe (met pittige schapenkaas en zwarte peper)
Pasta al ragù
Pasta Bolognese
Lasagna alla Bolognese Bombina Rosso
Vis lasagna
   

SCHAAL & SCHELPDIEREN

 
Zeevruchten met citroen
Hollandse garnalen met licht gebakken venkel
Terrine van Hollandse garnalen of rivierkreeftjes
Garnalencocktail
Noordzeekrab
Frisse krabsalade
Oesters
Mossel pannetje
Gekarameliseerde coquilles of de beroemde "scallop tartare with white chocolate" van Heston Blumenthal
Garnalenkroket met gefrituurde krulpeterselie
Gebakken gamba's in knoflook
Kreeftensoep
Kreeft met botersaus
Paella
 
 

VIS KLASSIEK

 
Vissoep
Vis plateau Chiorri Zeffiro
Witvis met citroen
Gebakken witvis met aardappelgratin
Gestoomde kabeljauw
Kaviaar
Kibbeling met Ravigotte saus
Gravlax met dille mosterd saus (met azijn of citroensap)
Frisée sla met vette vis, toast en citrusdressing
Paling- of zalmterrine
Zalmcocktail met perzik en cocktailsaus.
Flammkuchen met prei en gerookte zalm
Zeebaars met bloedsinaasappel
Gebakken schol of griet in boter wijnsaus
Gebakken sliptong
Vis met vanilleboter
Tongfilet rolletjes met avocado, citroen en witte wijnsaus
Tongfilet met cactusfruit, limoen en olijfolie
Gebakken tarbot Labouré-Roi Corton Charlemagne Grand Cru
   

VIS & ZEEVRUCHTEN EXOTISCH

 
Sushi
Sashimi
Oesters met zoetzure garnituur
Thaise viskoekjes Hofmann GV Traisental
Gekarameliseerde coquilles met Thaise vissaus, appel, cashewnoten, limoen en munt
Thaise groene papaya salade met garnalen
 
 

GEVOGELTE KLASSIEK

 
Coq au vin Château Vari Bergerac Rouge
Gerookte truffel kalkoen met Cognac kruidenboter
Op hooi gegaarde duif
Houtduif met bittere chocolade saus
Gegrilde parelhoen met dragon
Kwartel gevuld met rozijnen, met een saus van de wijn, saffraan en pijnboompitten
Foie gras Meierer Kesten Riesling Kabinett
Fazant met truffel en foie gras
Petits cannelés au foie gras
Foie gras met sesam en vijgen chutney
Canard à l'orange Labruyère Prieur Sélection Bourgogne
Crostini Toscani (met o.a. kippenlever, ui, ansjovis, bouillon en het liefst Vin Santo)
Kippenlevertjes in Port/Marsala saus
Dun geschaafde gedroogde wilde gans
 
 

VARKENSVLEES KLASSIEK

 
Elzasser Flammkuchen
Gedroogde worst
Vers geschaafde Iberico ham
Gekruide beenham uit de oven
Ambachtelijke paté
Dadels gevuld met cranberrypaté en omwikkeld met spek
Braadworst
Varkenshaas met champignon roomsaus
Varkenshaas met kersensaus
Gehaktballen (evt. op zijn Siciliaans met Parmezaanse kaas en peterselie in een rode ui wijn saus)
Rode paprika gevuld met gehakt, rozijnen en paprikasaus Chiorri Merlot
Gerookte procureur
Houthakkerssteak (gemarineerde karbonade met gerookte spek en gedroogde uitjes)
Secreto Iberico van de barbecue met gegrilde groene asperges
 
 

RUNDVLEES KLASSIEK

 
Kalfsfilet met witte druiven en amandelen Bombina Bianco
Vitello Tonnato
Steak tartare
Carpaccio
Kalfsfricandeau
Saltimbocca alla Romana
Rosbief met rozemarijn
Rosbief met brunoise gesneden paprika en snijboon, afgeblust met een scheutje van de wijn
Biefstuk met champignon pepersaus
Sukade
Irish Stew
Goulash
Limburgs zuurvlees
Boeuf Bourguignon
Entrecôte
T-bone steak met balsamico saus
Bistecca alla Fiorentina
Peposo dell'Impruneta (Gestoofde schenkel met zwarte peper)
Gemarineerde ossenhaas met champignonsaus en gekarameliseerde rode ui
Gemarineerde ossenhaas met kastanje-knolselderij puree en gekaramelliseerde rode ui
Langzaam gegaarde ossenstaart met rode biet
 
 

LAMSVLEES KLASSIEK

 
Rosé lamsbout met groene kruiden
Lamskoteletten
Lamsrack
Lamsschouder met granaatappel, yoghurt en munt
Zacht gegaard lam met rozemarijn en aardappels uit de oven
Gevulde aubergine met lam en pijnboompitten (uit Jeruzalem van Ottolenghi)
 
 

WILD KLASSIEK

 
Wild zwijn stoof met eekhoorntjesbrood
Gestoofd hert met balsamico en laurier
Ossobuco van hert
Haas
Hazenpeper
Noorse walvis
   

VLEES EXOTISCH

 
Biefstuk Teriyaki
Gewokte biefstuk met broccoli, boontjes en oestersaus
Babi ketjap
Spareribs met tamarinde en five spices
Romige kip Tikka Massala I Capitani Faius
Peking eend met Hoisin saus
Eend met pruimensaus en oesterzwam Saó Costers del Segre Petit Saó Negre
Chili con carne
Kip taco's
Argentijnse steak Chimichurri
Hartige ananas gehakt taart
Gerechten met een sterke smaak van saffraan, kerrie of gember
Marokkaanse kip met gedroogde abrikozen
 
 

DESSERT

 
Crêpes Suzette
Crème brûlée
Natte sinaasappelcake
Tiramisu
Pistache ijs
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »