


Wijn spijs combinaties
Zoek je een passende wijn bij een gerecht? Bij al onze wijnen hebben wij één ideaal gerecht bedacht. Dus, vind jouw gerecht en je vindt de perfecte wijn voor jouw diner!
Ga je watertanden van deze menukaart? Dan kun je hem ook als inspiratie gebruiken voor in de keuken.*
(*) Voor meer inspiratie schenk je alvast een half glaasje in tijdens het koken.
Salade
Groente
Kaas
Pasta
Schaal & schelpdieren klassiek
Zeevruchten met citroen | Baglio di Pianetto Insolia |
Hollandse garnalen met licht gebakken venkel | Carlos Plaza Macabeo |
Terrine van Hollandse garnalen of rivierkreeftjes | La Torre Franciacorta Satèn |
Garnalencocktail | Meierer Riesling Feinherb (Liter) |
Noordzeekrab | Lebollè Pinot Noir Rosé Spumante |
Frisse krabsalade | Montechiaro Rosato |
Verse octopus salade | Piandaccoli "Baciami" Spumante Brut Rosé |
Inktvissalade | Château Kaniaris Assyrtiko |
Oesters | I Capitani Greco di Tufo |
Oesters met yuzu parels en eventueel uiencompôte | Meierer Riesling Paulinsberg |
Mossel pannetje | Meiser Grüner Silvaner |
Kokkels uit de pan met groente, witte wijn, knoflook en peterselie | Meiser Riesling Sekt |
Langoustines | Bodegas Nekeas Chardonnay Cuvée Allier |
Gefrituurde inktvisringen | Moulin Montarels Syrah Rosé |
Gekarameliseerde coquilles of de beroemde "scallop tartare with white chocolate" van Heston Blumenthal | La Torre Franciacorta Millesimato |
Garnalenkroket met gefrituurde krulpeterselie | Baglio di Pianetto Viognier |
Gebakken gamba's in knoflook | Meiser Spätburgunder Rosé Feinherb |
Kreeftensoep | La Torre Franciacorta Brut Rosé |
Kreeft met botersaus | Manoir du Capucin Pouilly-Fuissé Le Clos du Solutré |
Kreeft à l'Amoricaine (met tomaat-wijnsaus, dragon en cognac) | Domaine de la Chaise Methode Traditionelle Rosé |
Achinosalata (zee-egelsalade met citroen en olijfolie) | Château Kaniaris Assyrtiko Oak Fermented |