


Wijn spijs combinaties
Zoek je een passende wijn bij een gerecht? Bij al onze wijnen hebben wij één ideaal gerecht bedacht. Dus, vind jouw gerecht en je vindt de perfecte wijn voor jouw diner!
Ga je watertanden van deze menukaart? Dan kun je hem ook als inspiratie gebruiken voor in de keuken.*
(*) Voor meer inspiratie schenk je alvast een half glaasje in tijdens het koken.
Salade
Groente
Kaas
Pasta
Schaal & schelpdieren klassiek
Vis klassiek
Vis & zeevruchten exotisch
Gevogelte klassiek
Varkensvlees klassiek
Rundvlees klassiek
Kalfsfilet met witte druiven en amandelen | Bombina Bianco |
Vitello Tonnato | Cormòns Friuli Pinot Grigio |
Steak tartare | Meiser Kichenstück Frühburgunder |
Carpaccio | Citille di Sopra Rosso di Montalcino |
Aangebraden gemarineerde carpaccio rolletjes met verse spinazie en kruidenboter | Benedetti & Grigi Montefalco Rosso Riserva "Estia" |
Kalfsfricandeau | Tenute Sirinada Cannonau Sardegna |
Saltimbocca alla Romana | Oddone Prati Barbera d'Asti "la Baccalera" |
Rosbief met rozemarijn | Los Olivos de Nekeas Reserva |
Rosbief met brunoise gesneden paprika en snijboon, afgeblust met een scheutje van de wijn | Moulin Montarels Cabernet Sauvignon |
Biefstuk met champignon pepersaus | Château Saint-Hilaire Médoc Cru Bourgeois |
Bavette met een jus van sjalotten en rode wijn | Gianni Gagliardo Barolo |
Sukade | Beaulieu Vineyard napa valley Private Reserve Cabernet Sauvignon |
Krokant gebakken zwezerik met rode wijnsaus | Colonna 1557 Roma Rosso |
Irish Stew | La Colombina Palpito |
Goulash | Piandaccoli Cosmus Chianti Riserva |
Limburgs zuurvlees | Piandaccoli Chianti |
Entrecôte | Montechiaro Arteliquida Rosso Toscana |
Entrecôte met kruidenboter, gepofte aardappel en gebakken tomaat | Torrederos Ribera del Duero Crianza |
Wagyu biefstuk | Bonazzi Amarone della Valpolicella Classico |
T-bone steak met balsamicosaus | La Colombina Rosso di Montalcino |
Gegrilde ribeye met lavendel en rozemarijn | Château Clos St-Émilion Philippe "115" |
Bistecca alla Fiorentina | La Ciarliana Vino Nobile |
Tagliata al tartufo (gesneden biefstuk met truffel) | Baglio di Pianetto Viafrancia Rosso Riserva |
Jodenhaas in rode wijnsaus en gratin dauphinois | Château de Ruth Châteauneuf-du-Pape |
Braziliaanse picanha steak met rijst en bonen | Cantrina Benaco Bresciano Nepomuceno |
Peposo dell'Impruneta (Gestoofde schenkel met zwarte peper) | Montechiaro Chianti Colli Senesi Riserva |
Gemarineerde ossenhaas met champignonsaus en gekarameliseerde rode ui | Citille di Sopra Brunello Riserva |
Gemarineerde ossenhaas met kastanje-knolselderij puree en gekarameliseerde rode ui | Montechiaro Primum Vinum |
Rabo de toro (langzaam gegaarde ossenstaart) | La Fuente de Nekeas Crianza |
Langzaam gegaarde ossenstaart met rode biet | Pago de Cubas Toro Incrédulo |
Tri-tip steak 2 uur op 57° sous-vide, dan kort aanbraden, serveren met wijnjus | Torrederos Ribera del Duero Reserva |
Argentijnse steak Chimichurri | La Mateo Rioja Garnacha Cepas Viejas |
Polmard steak | Château Margaux |
Hamburger met potato wedges (zie de film Sideways) | Château Cheval Blanc |
The original black garlic burger | Teanum Òtre Syrah Puglia |