Refosco | Friuli's trots in de branding
Zeg, ken jij Refosco al? Zoveel streken, zoveel druiven. In Italië zijn ze allemaal, per regio, trots op ‘hun’ inheemse druif. Primitivo, Sangiovese, Barbera? Nou, nee. Wat dacht je van de obscure druif Refosco?
Sicilië | Vulkanische vruchtbaarheid
Zon, zee, strand, maar ook adembenemende natuur, heerlijke pasta’s, authentieke mensen én geweldige wijnen. Allemaal te vinden op dit prachtige Italiaanse eiland: Sicilië. Niet alleen de perfecte plek om bruin te worden, maar ook dé place to be wanneer je van goede wijnen en gastronomie houdt.
Riesling | Van zoete zondaar naar koninklijke lieveling
Een wijn met, vroeger, een twijfelachtige reputatie: door velen werd Riesling gezien als een zoete witte wijn die in drie liter pakken te krijgen was bij de supermarkt. Dat ook. Maar je kunt wel zeggen dat Riesling een comeback heeft gemaakt..
Piemonte | Nebbiolo, aan de voet van de Alpen
Allora, Italia! Bekend om haar pasta’s, temperament en niet te vergeten: wijn! Want dat kunnen ze als geen ander, wijn maken. Europa’s numero uno wijn producent. Wij zijn fan, maar dat is geen verrassing. We nemen je mee naar het magistrale Piemonte...
Rioja wijnen | Overwegend rood, maar ook spannend wit
Nee, nee, nee… Rioja is niet het Spaanse woord voor rode wijn. Ja, de meest prestigieuze Spaanse rode wijnen komen uit de Rioja streek, maar er worden ook parels van witte wijnen geproduceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »