Cava bien et toi? | Cava versus de rest
Achter de winterwolken schijnt de lentezon! Tijd voor BUBBELS! We reizen af naar het Noorden van Spanje, opzoek naar een heerlijke mousserende wijn: Cava. Misschien minder populair dan zijn Franse en Italiaanse neefjes? Toch zeker de moeite waard! Niet alleen komt Cava met haar eigen unieke smaken, maar ze is ook nog eens zeer vriendelijk voor de portemonnee. Cava bien et toi?
Chianti | Van Fiasco tot Fabuleuze Wijn
Beroemd om haar glooiende heuvels vol wijnranken, middeleeuwse dorpjes en rijen en rijen aan cipressen. Wat een plaatje! De wijngaarden uit dit gebied behoren tot de beste van Italië. Toscane bezit maar liefst zeven DOCG gebieden. DOCG staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita en is een kwaliteitskeurmerk voor wijnen. Wijnen krijgen niet zomaar dit label. Wil een wijnmaker dit keurmerk krijgen, moeten ze aan zeer strenge eisen voldoen! Zodat jij het beste van het beste krijgt. Geen fiasco's!
Les 2: Hout in de wijn!
Iedereen kent dit beeld, houten vaten gevuld met wijn. Al duizenden jaren is dit het beeld van wijnmaken, maar waarom is dat eigenlijk zo?
Les 1: Een klein beetje uitleg over wijn.
“Deze wijn heeft echt een wrange smaak, strakke tonen en lange afdronk.” Zoiets wat je ergens in een wijnwinkel kan horen en dat je denkt HELP, ik heb geen idee wat dit betekent. Dat snap ik volkomen.
Bordeaux Grand Cru Proeverij
Ik als newbie in de wijnwereld moest hier natuurlijk naartoe: Bordeaux Grand Cru Proeverij in de Beurs van Berlage. Laat mij je meenemen op mijn ontgroening in de Nederlandse Wijnwereld en mijn ervaring!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »