Vakantieperiode Uw webshopbestelling wordt geleverd op dinsdag 23 juli of woensdag 24 juli. De winkel is deze week open op dinsdag 23 juli van 09:00-17:00 en woensdag 24 juli van 10:00-12:00. Lees meer
3 heerlijke herfstwijnen die je geproefd moet hebben

herfstwijnen

 

De remedie tegen die gure, natte en donkere herfstachtige avonden:

Men nemen een goed glas wijn. Voeg daaraan toe een knapperend haardvuur, kletterende regen en een bank of luie stoel waarbij uw voeten omhoog kunnen. Over de inhoud van dat glas wijn hebben wij zo onze ideeën. Lees verder om de avond zo comfortabel mogelijk door te komen. Bespaart gelijk een aantal overpeinzingen.

 

Tip 1: Meierer Riesling Feinherb 2016

Een witte. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wij verkopen een aantal witte wijnen die een bijna geruststellend effect hebben. Deze Riesling van het Duitse Meierer is dan wel officieel lichtzoet, maar doet niet aan als zoet. De Rieslingdruif die voor deze wijn gebruikt wordt is van zichzelf dermate zuur, dat een tikkeltje restsuiker de wijn niet slecht doet maar juist balanceert. Zwoel genoeg voor een avond als dit. Je vindt deze Duitse Riesling van Meierer per liter in onze webshop voor €12,-. Wil je meer over deze wijn weten? Kijk dan naar onze vlog, waarin we de wijnen van Meierer proeven 

Herfstwijnen Weingut Meierer  

Tip 2: La Torre Curtefranca rosso 2014

Deze ‘rosso’, is gemaakt om eenvoudig te kunnen combineren met verschillende, niet te zware gerechten. Laat dat nu net de ideale begeleider zijn bij een luxe borrelplank met Italiaanse vleeswaren en kaas. Zwaar genoeg om nog de hele avond van door te blijven sippen. Je vindt de Curtefranca van het Italiaanse La Torre in onze webshop voor €8,50. 

Herfstwijnen: La Torre Curtefranca rosso 

Tip 3: I Capitani "Gaudium" D.O.C.G Fiano di Avellino 2015

We sluiten af met nóg een witte. Een echte krachtpatser, door ons omgedoopt tot ‘De Nutella Wijn’. Die naam is te danken aan de erg bijzondere aroma’s van hazelnoot, vanille en amandel. Samen maken ze deze wijn uitgesproken en herkenbaar. En dat zonder enige houtlagering. Hij doet het perfect in combinatie met wat zoetige herfstsmaken als pompoen, kastanjes en noten. Je vindt de Fiano van het Italiaanse I Capitani voor €14,50 in onze webshop. 

Herfstwijnen I Capitani Fiano

En nu maar genieten van al dat lekkers!

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »