3x online wijnproeven met je collega's

 

Het is officieel, de tweede golf is begonnen. Iedereen werkte al zoveel mogelijk thuis, maar zelfs de mensen die misschien voorzichtig weer naar kantoor zijn gegaan in september moeten nu weer zo veel mogelijk thuiswerken. Tegelijkertijd breekt het seizoen aan van de feestdagen en personeelsfeestjes. Hoe kun je toch zoveel mogelijk contact houden met je collega's en een gezellige middag of avond organiseren?

Er zitten veel voordelen aan thuiswerken. Het blijkt de productiviteit flink te kunnen verhogen, maar de binding met het bedrijf, en de creativiteit die je kunt hebben door de korte contactmomenten tussendoor bij het koffiezetapparaat hebben er wel degelijk onder te lijden. Daarnaast kan het thuiswerken een gevoel van isolatie en eenzaamheid versterken. Ruim driekwart van de thuiswerkenden gaf in april, tijdens de eerste lockdown, aan het contact met collega's te missen.

Gelukkig leven we in 2020 en zijn de online mogelijkheden oneindig. De wekelijkse vrijmibo kan prima doorgaan online. Maar hoe kunnen we dat eindeloze schermturen en videobellen veel leuker maken? Wel, met wijn natuurlijk.

Ook voor mij was het een bittere pil op 15 maart. De horeca ging dicht, een zeer belangrijk deel van mijn afzetmarkt, en de gemiddeld drie wijnproeverijen die ik elke week deed vielen in één klap stil. Ik miste het delen van mijn passie, het lesgeven over wijn, ik miste jullie.

Inmiddels hebben we ruime ervaring met het opzetten van online wijnproeverijen voor allerlei gezelschappen. Ik heb verschillende variaties bedacht.

 

1. De online wijnproeverij met een quiz

Iedereen krijgt een setje wijnen thuisgestuurd en logt op de afgesproken tijd in voor de borrel. We proeven de wijnen, je kunt lekker chatten met elkaar en ondertussen speel je voor een mooie prijs mee in de online quiz. Hierdoor is het geen zoveelste webinar, maar heb je echte interactie met elkaar. Je krijgt begeleiding van mij en dit kan voor ieder niveau aangepast worden. Als gecertificeerd WSET-docente met ruim 12 jaar ervaring weet je zeker dat je er nog iets van opsteekt ook. And, it's also available in English.


2. Blindproefbox

 

Zijn jij en je collega's een beetje competitief en grote wijnfans? In onze Blindproefboxen zitten 5 rode of 5 witte wijnen. Dit kan met papieren vraag & hintkaarten, of met een online quiz waarin je tegen elkaar speelt. De wijnen zijn blind verpakt en het is aan jullie om te raden wat je proeft.

 

3. Pandora's Box

Pandora's Box is een DIY-wijncursus met een vlotte insteek. Je ontvangt 2 of 3 wijnen met luxe, mooi vormgegeven informatiekaarten. Op de ene kant staat allerlei technische informatie, op de andere kant een leuk verhaal. De wijnen importeren wij direct van de wijnboeren en je bent dus verzekert van unieke wijnen met een persoonlijk verhaal. Deze box is een perfect excuus voor een gezellige online borrel en is trouwens ook uitermate geschikt als relatie- of kerstgeschenk.

Kijk hier voor alle mogelijkheden. Zit er niet exact tussen wat je zoekt? Ik bedenk voor jou iets op maat. Mail/bel me voor meer informatie.

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »