Vakantieperiode Uw webshopbestelling wordt geleverd op dinsdag 23 juli of woensdag 24 juli. De winkel is deze week open op dinsdag 23 juli van 09:00-17:00 en woensdag 24 juli van 10:00-12:00. Lees meer
Eindelijk te koop: Caiarossa
Even weer hallo zeggen, nieuwe jaargangen doorproeven en, zeker als we in Italië naar Vinitaly gaan, afspraken maken waar we met een grote groep wijnprofessionals en -liefhebbers lekker gaan eten. Wijn (en eten) is natuurlijk onze grootste hobby en zeker in de gezellige chaos van de beurs in Verona weten we weer waarom.

Maar, het bezoeken van een wijnbeurs is niet alleen maar lol trappen. De dagen duren lang (09:00 ’s ochtends: glaasje rood, anyone?) en het is ook dé tijd om te onderhandelen. Naast onze vaste afspraken hebben we ook altijd wel een wensenlijst voor het assortiment . Helaas is toch niet alle wijn lekker en kan het dan ook een halve hal duren (let wel, op één van de grootste beurzen met ruim 4000 exposanten) voordat je iets vindt waarvan je tanden niet uit je mond vallen.


Nu doen we dit al een aantal jaren en hebben we ook een paar vaste stands waar we puur voor ons eigen plezier heen gaan. De meest exclusieve domeinen die alleen op één van de ochtenden een halfuurtje een hele oude jaargang openzetten. De meest prachtige wijnen waar we elk jaar weer even aan kunnen snuffelen en lief lachend tegen de wijnboer beloven dat we eens zullen nadenken de wijn in te kopen. Vaak is het te duur, of te moeilijk te verkrijgen.


Caiarossa is zo’n adresje waar we al jaren langsgaan. Exclusief en hoog aangeschreven, één van onze geheime favorieten. En elk jaar bedanken we ze weer vriendelijk, maar besluiten we de Toscaanse Caiarossa nog even voor onszelf te houden. Dit jaar stonden we er weer. De oenoloog Dominique Genot en zijn collega Emilio Mancini verwelkomden ons bescheiden aan hun even zo bescheiden kraampje in een zee van biologische wijnboeren. In een afgesloten sectie van de beurs, met een toegangspoortje waar twee dames je een glaasje en een foldertje geven. In de Vivit sectie staan wijnhuizen die geselecteerd worden op kwaliteit en filosofie. Je vindt er wijnboeren die proberen een voor hun gebied zo authentiek mogelijk product te maken.Goed, de wijn was natuurlijk weer fenomenaal. Zoals de Caiarossa Bianco, 50/50 Chardonnay en Viognier, gerijpt op tonneaux. Twee jaar geleden zwoer Bart, nog maar net een croissant en een cappuccino achter de kiezen, dat dit de beste witte wijn was die hij ooit had gedronken. Een bouquet alsof alle favoriete taarten, uit de keuken van zijn moeder, waren gevangen in één wijn. Ook hun zogeheten Super Tuscans Pergolaia en Caiarossa (beiden blends van Sangiovese en, tja welke Franse druif eigenlijk niet) lijken eigenlijk elk jaar alleen maar beter te worden, ongeacht de jaargang. En, eindelijk hebben we dit jaar de knoop doorgehakt en een pallet besteld. Ze zijn vandaag binnengekomen en we zullen er alles aan moeten doen om ons in te houden en niet alles thuis te leggen.

http://www.caiarossa.com/ 

Bekijk de producten 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »