Le Nez du Vin | Wijn aroma’s gevangen in een flesje

 

Le Nez du Vin zeg je? Ja, de neus van de wijn. Oftewel de geuren, de aroma’s die je terug kunt vinden in wijn. Door jouw neus te trainen deze geuren te herkennen, train je jouw brein om wijnen (blind) te kunnen proeven. Pandora’s Bottle is het one and only officiële verkooppunt in Nederland van de wijngeuren encyclopedie Le Nez du Vin. We kunnen je er dus niet alleen veel over leren en adviseren, maar wij mogen ook kortingen geven aan bijvoorbeeld wijnopleiders. Je valt met je ‘nez’ in de boter!

 

Een kleine inleiding in Le Nez du Vin

De Fransman Jean Lenoir bracht in 1981 een vernieuwd en innovatief concept: hij classificeerde de meest voorkomende wijngeuren en ‘ving’ deze op in kleine geurflesjes. Zo biedt Le Nez du Vin een inzicht in wijn dat geen enkel tekstboek je kan verschaffen. Zijn encyclopedie van wijngeuren is uitgegroeid tot een must-have voor iedereen die zich professioneel met wijn bezig houdt. Daarnaast is het de ideale manier om op een ontspannen wijze te leren over de wereld van wijn.

 

 


Le Nez du Vin is voor wijnprofessionals, liefhebbers en beginners

Ja, je ruikt iets…de wijn ruikt naar…maar je kunt er toch net niet de vinger opleggen? Begrijpelijk, er zijn zoveel geuren te bedenken! Het trainen van je wijnbrein is een hele opgave: de Le Nez du Vin Masterkit bestaat maar liefst uit 54 aroma’s die je op weg helpen jouw brein en neus te trainen aroma’s te herkennen. Van citrusfruit, naar bosbessen en van truffel naar leer en alles daartussen in. Ook ‘fouten’ in de wijn kun je leren herkennen met de uitbreidingssets. Herken jij deze?


Ben je een SDEN-, WSET- of vinologenstudent? Dan is Le Nez du Vin een perfecte hulp bij jouw wijnexamens. Geen betere manier om jouw neus te trainen! Maar ook liefhebbers en beginners kunnen laagdrempelig beginnen met een introductie-set, om zo meer te weten te komen over de wondere wijnwereld.

 


Le Nez du Vin ‘The Masterkit’ met 54 aroma’s

 

Verschillende soorten en maten

Weet je niet precies welke Le Nez du Vin Kit er nu precies bij je past? Wil je het hobbymatig gebruiken, wil je er mee studeren of zou je er juist les mee willen geven? We ruiken mogelijkheden! We helpen je graag om de juiste aromakit te kiezen. Maar we hebben hieronder ook een Le Nez lijstje samengesteld, zodat we je alvast wat tips kunnen geven. 

 

Ben jij…?
Een beginner: 

 

Een liefhebber: 

 

Een professional: 


Maar we hebben uiteraard nog véél meer leuks in de Le Nez du Vin collectie, kijk maar op onze
Le Nez du Vin pagina

 

Trainen met Le Nez du Vin: een soort fysiotherapie voor je neus

Eigenlijk zijn wij best wel een beetje bang geweest voor geur en smaakverlies in deze Coronaperiode. Als professional kan het het einde van je carrière betekenen. Als chef, als bakker, als sommelier, parfumeur, wijnimporteur of wijnmaker. Het zou een regelrechte ramp zijn. Maar gloort er wellicht een oplossing aan de horizon? Na reukverlies kan het trainen van je neus de oplossing zijn. Een onderzoeker van de Universiteit van Wageningen ontdekte dat er hoop is:

Hij liet patiënten zonder reukvermogen in de MRI-scanner geuren ruiken. De patiënten gaven aan niks te ruiken, maar de hersenen reageerden wel op de geuren. Hij vertelde aan het AD: ,,Dit was voor mij een aanleiding om verder te onderzoeken of de bewustwording actief gemaakt kan worden”, zegt de onderzoeker. ,,Je laat mensen weer oefenen met ruiken. Een soort fysiotherapie voor je neus.”
- Bron AD


Een interessante bevinding! En een wetenschappelijk bewijs dat de geurkits écht jouw brein trainen tot het herkennen van de geuren? Misschien moet je het toch zelf gaan uitvinden…Le Nez: een decenium lang plezier 

De sets komen direct van de producent in Frankrijk en we bieden 5 jaar garantie. Als je de geuren in de oorspronkelijke doos op kamertemperatuur en buiten zonlicht bewaard, kunnen ze wel tot 10 jaar meegaan. Er zijn verschillende combinaties mogelijk voor extra korting. En ook leuk: er is ook Le Nez du Café en Le Nez du Whisky. Voor de echte koffie- en whiskyliefhebber!Aromawiel en flesjes van ‘Le Nez du Whisky’
Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »