3 Pinot Grigio's in de test

Klam, oververhit en snakkend naar verfrissing. Zo zaten Sarinah en ik er afgelopen week bij in de winkel toen de telefoon overging. Een Italiaans nummer: Ciaoooooo, Lise! Het is Enrico van wijnhuis Cormòns. Of we onze tweede bestelling z.s.m. door willen geven. FYI: als we wijnen importeren, moeten we dat per pallet = 600 flessen doen. Die beslissing nemen we dan ook het liefst weloverwogen.

Op Vinitaly, de beurs in Verona, zijn Bart en ik een dag lang op strooptocht gegaan om een goede Pinot Grigio te vinden. We hebben ons door een stuk of vijftig verschillende Pinot Grigio’s heen geworsteld om een lekkere te vinden. Het bleek geen gemakkelijke missie te zijn, de meeste waren te snoepig en chemisch. Van die van Cantinetta Cormòns (Friuli) werden we gelukkig erg blij. Ze maken er verschillende varianten. Dat deze ons werden aangeboden door een wat oudere, stijlvolle, George Clooney-achtige man, zou onze perceptie van de wijn lichtelijk beïnvloed kunnen hebben. Hij vroeg ons of we ook wat wilde eten. Het was inmiddels 16.00u en door ons ontembare fanatisme waren we vergeten te eten. Si, grazie. We kregen een heerlijke Italiaanse soep en besloten welke Pinot Grigio het moest worden.

Om echt te kunnen vertrouwen op ons eerder gevelde oordeel, testen we de drie verschillende Pinot Grigio’s nog eens in Gouda. En omdat wij besloten hebben te vloggen als Enzo Knol, bouwen we een geïmproviseerd setje, op een romantisch plekje aan de gracht naast onze winkel. Jawel, in de brandende zon. Ik kan je vertellen dat dezelfde Pinot Grigio, zo fikkend in de zon, opnieuw een verfrissende verademing was.

Wil je onze vlog-carrière volgen en ons de Pinot Grigio’s zien testen? Houd dan ons Youtube-kanaal in de gaten.  

Deze Pinot Grigio is te koop in onze webshop voor €9,50. Bespaar en bestel er gelijk wat meer voor €9,-. Uiteraard vind je daar nog veel meer lekkere Italiaanse, Duitse, Spaanse en Franse wijnen. Kun je niet kiezen welke wijn je zelf wil proeven? Neem dan even contact met ons op voor wijnadvies, of kom langs in onze wijnhandel in het centrum van Gouda.

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »