6 x Wijnspijs Wijzer Delicious vs. Pandora’s Bottle

Wat is wijnspijs? En hoe zet je dat in bij een tafel vol tapas? Wijnen hebben verschillende eigenschappen in geur, smaak en intensiteit. Gerechten hebben dat natuurlijk ook. Wijnspijs is het combineren van deze eigenschappen. Maak er een goed huwelijk van, of in ieder geval een smakelijk samenzijn!

 

In deze serie ‘Wijnspijs Wijzer’ zoeken we de allerlekkerste Pandora wijnen bij een recept van een online foodplatform, zodat jij thuis de gerechten kunt maken en de wijnen bij ons kunt bestellen. Een win-wi(j)n situatie, nietwaar? Deze keer in de spotlight: 

 

Wijnspijs - Tapas van Delicious Magazine

 

Je vindt de recepten van Delicious hier, de bijpassende wijnen beschrijven we hieronder:

  •  

    Gegrilde bosuitjes met jamón, tuinbonen en artisjok en La Funete de Nekeas Crianza

 

Zeg je jamón? Dan zeg je España! En roep jij natuurlijk: Tempranillo! De getoaste smaak van de bosuitjes en de zoute jamon gaan prima met deze Crianza, die voor de helft bestaat uit tempranillo en half cabernet sauvignon druiven. De groenige tonen combineren fijn met de tuinboon en artisjok. Nekeas is het meest noordelijke wijnhuis van de streek Navarra en is een prima partner voor een tapas wijnspijs avond.

Proef deze fantastische cabernet-tempranillo blend met cederhout en aardse tonen! 

  •  

    Gamba’s met knoflook, chili en een geweldige garnacha

 

Deze tapas wijnspijs wijzer kan natuurlijk niet zonder een goed ‘gambas al ajillo’ recept, oftewel gamba’s met knoflook en chili. Deze tapa is onmisbaar tijdens een fijn wijnspijs diner. De vettigheid en kruidigheid vragen om een stevige tegenstander in het glas. Wit, rosé? Wij gaan voor het laatste: dit is een stevige, volle en rokerige rosé. De garnacha druivenstokken zijn tenminste 20 jaar oud en staan in het warmste gedeelte van de Rioja. De rokerige aroma’s uit het vat geven deze rosé net dat beetje extra zodat het perfect past bij vis van de barbecue of kruidige gamba's.

Zo’n fantastisch flesje rosado bestellen?  

  •  

    Patatas Bravas en een bombastische blend van Ernesto Del Palacio

 

Zo saai als dat aardappels in Nederland bereid kunnen worden, zo creatief zijn ze daar in Spanje mee. Een van de meest populaire tapas zijn de patatas bravas: knapperig gebakken aardappeltjes met een pittige rode saus. De patatas bravas in deze wijnspijs wijzer worden gemaakt met gerookt paprikapoeder, vandaar dat wij er ook een licht rokerige en smaakvolle wijn uit Castilla y León bij hebben gezocht. Genoeg ruggengraat om deze aardappels mee overeind te houden. Een stoere blend van cabernet sauvignon, merlot en tempranillo. Laat het wijnspijs fiësta maar beginnen!

Deze fijne Spanjaard in huis halen?  

 

  • Kikkererwten en chorizo met sherry, samen met een zachte blend

 

Een uitgesproken wijnspijs combi! De smaken van de chorizo en sherry zijn nadrukkelijk aanwezig. Deze heerlijke, gekruide tapa vraagt om een geduchte sparringspartner in het glas. Dus we hebben Bodegas Carlos Plaza met zijn zachte volle smaak van een tempranillo, merlot en syrah blend uit Extremadura gekozen. Fruitig, kruidig en zwoel. Geniet van deze zwoele wijnspijs combi: je waant je zo op een tapas terras in Andalusia. 

Deze zachte rode blend wil je in huis halen! (en opdrinken)  

  •  

    Easy Tortilla en een sappige witte wijn van Nekeas

 

Nog zo’n creatief aardappelgerecht in deze wijnspijs wijzer van Delicious vs. Pandora. En zoals de naam al doet vermoeden, makkelijk om te maken. Deze easy tortilla is de ideale toevoeging op een tafel vol tapas. Wat we erbij proeven? Een juicy witte wijn van Nekeas, gemaakt van chardonnay en viura druiven. Een heel aangename combi! De zachte tonen van tropisch fruit en de frisse aroma’s van citrus maken het de perfecte metgezel voor deze Spaanse tortilla. 

Deze sappige witte wijn laten bezorgen? Dat kan!

  •  

    Inktvis met Romescosaus zwemt in een geurige verdejo

 

Amandelen, knoflook, pepers, citroensap en paprika: een heel boeket aan smaken, geuren en structuren. Wat een prachtig tapas recept van Delicious Magazine! We hopen ook een mooie wijnspijs combinatie voor je te maken met deze smaakvolle inktvis. Wat dacht je van een heerlijk geurige verdejo uit Toro, met veel groene kruiden en fris fruit van Ernesto del Palacio? Wij denken dat dit een winnend equipe is. De inktvis en verdejo smelten weg in de mond. Je gaat er bijna Spaans van spreken!

Geniet van deze wijnspijs tapas proeverij. Olé! Fan geworden van deze wijnspijs combi? Bestelluh

 

Nog meer fijne lijstjes lezen van Pandora’s Bottle? Check dan ook: 
Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »