Januari: doe maar droog, droog wit alsjeblieft

 

‘En, wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?’ De vraag waar vrijwel iedereen het nieuwe jaar mee begint. Deze voornemens zijn voor iedereen verschillend, maar de meest voorkomende is toch wel gezonder het nieuwe jaar in gaan. ‘Dry January’ is een veel gehoord thema. Maar wat moeten wij daar nou mee? 'Het voelt als een caloriearme Big Mac of een softijsje zonder spikkels.'

 

Dry January: heeft buienradar die memo ook ontvangen? - Loesje

 

Wat is Dry January?

 

Dit initiatief begon in het Verenigd Koninkrijk in 2013 en werd opgezet door Alcohol Change UK. Zij zijn een Britse campagne groep en liefdadigheidsorganisatie die zich uitspreken over de langdurige schade die te veel alcohol drinken kan opbrengen. Het doel is dat deelnemers zich vrijwillig ‘droogleggen’ voor 31 dagen aan het begin van het nieuwe jaar. Dit kan voor verschillende redenen zijn: de één wil afvallen, de ander wil geld besparen (zo duur zijn we toch niet?!), maar allemaal doen we het natuurlijk voor het credo ‘New year, new me”.

Ook in Nederland is dit initiatief super populair met meer dan 32.000 officiële deelnemers in 2020 wat 9.000 meer waren dan het jaar ervoor! Hoeveel zullen er zicg dit jaar aan houden? Voor veel van hen begint het een gezonde jaarlijkse traditie te worden. En Dry January echt niet saai hoeft te zijn. Er zijn namelijk zo veel goede alcoholvrije opties tegenwoordig die sprekend lijken (maar toch niet helemaal) op hun alcoholische tegenhangers. Zo kun je makkelijk een cocktail, biertje of glas wijn mee doen.

 

Girls just want to have fun... uh wine

 

Het probleem van niet drinken is vaak dat mensen om je heen hun neus optrekken naar jouw keuze, want hoe kan je nou lol hebben zonder alcohol? Als jouw tafelgenoten speciaal bieren bestellen of een mooie volle rode wijn open trekken, dan is het soms lastig om te zeggen dat jij oké bent met een colaatje. Maar naar mate we meer leren over de effecten van overtollig alcohol consumptie op het lichaam, krijgen we ook meer alcohol vervangers op de markt.

 

 

Nu kun je in vrijwel iedere horeca gelegenheid 0.0 biertjes, alcoholvrije cocktails of zelfs non-alcoholische wijnen bestellen. Wij hebben er nog geen gevonden die in ons assortiment past. Het voelt als een caloriearme Big Mac of een softijsje zonder spikkels.

Raad jij ons een goede alcoholvrije wijn aan? Dan gaan we de proefuitdaging aan!

 

Voor de levensgenieters

 

Spreekt Dry January je nou niet zo erg aan? Bij Pandora’s Bottle kun je gewoon het hele jaar rond de lekkerste wijnen bestellen. Na al die feestdagen komen de bubbels waarschijnlijk je neus uit. Daarom hebben wij hier een paar heerlijke wijnen, perfect voor deze koude, donkere maand.

Ben je opzoek naar een volle, rijpe rode wijn? Oh, dan adviseren wij Ernesto del Palacio DO Toro Tino Joven uit 2019. Met aroma's van blauwe pruim, rozijnen, Amarena kers, honingdrop en open haard. Of heb je juist meer zin in een goed glas wit? Probeer dan de biologische Siciliaanse Viognier van Baglio di Pianetto uit 2021. Iets ziltige, fruitige, biologische wijn met de smaken van rozemarijn, perzik en rokerig cederhout. Fijne maand nog! En drink met mate(n), hè?!

 

© Pandora's Bottle (2019): Gala voor de 20-jarig jubileum van Baglio di Pianetto in het prachtige Antico Stabilimento Balneare di Mondello.

 

Meer weten over wijn?

 

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »