Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

Bodegas Carlos Plaza Macabeo 2019

Een verfrissende, bloemige aperitiefwijn.
  • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€10,00 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €9,00 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €8,50 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €8,00 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 5-10 werkdagen


PROEFNOTITIE

Smaak 2018 (na 1 jaar): peer, meloen, jasmijn, wilde perzik, deze jaargang heeft weinig fruitzuur.
Smaak 2017 (na 1 jaar): mineralige wijn met een geur van grapefruit, minneola en peterselie.
Smaak 2016 (na 1 jaar): bloemige witte wijn, geuren van peer, anijs en groene kruiden als peterselie, met een frisse afdronk.

TIPS

Serveertemperatuur: 8° C
Wijnspijs suggesties: Hollandse garnalen met licht gebakken venkel

TECHNISCHE DETAILS

Producent: Bodegas Carlos Plaza
Druivenras: Macabeo
Kleur: Wit
Herkomst: IGP Vino de la Tierra de Extremadura
Bodem: rode klei
Techniek: 's nachts geoogst, lagering op inox
Alcohol: 12%

VERHAAL

© Pandora's Bottle (2018)
Afterparty van de wijnproeverij met Manuela en Carlos in onze winkel in Gouda.

Plukken, pletten, proeven

We gaan terug in de tijd, naar een stille plek in het zuidwesten van Spanje: de Extremadura. Het is op dat moment hoog zomer in Cortegana, een klein dorpje met slechts 5000 inwoners, en kleine ‘Carlitos’ speelt tussen de wijnranken. Zo nu en dan plet hij een druif zorgvuldig tussen zijn kleine vingers, proeft, snoept en beoordeelt. Voor de kleine Spanjaard is er geen mooiere speeltuin te bedenken dan het wijnhuis van zijn ouders. Om hem bezig te houden krijgt Carlitos kleine taakjes en al snel verbaast hij iedereen met zijn pientere opmerkingen en interesse voor het wijnmaken. Carlitos werkt hard, leert en groeit uit tot de wijnmaker die Carlos Plaza nu is. Vandaag de dag runt hij het wijnhuis samen met zijn charmante vrouw Manuela, en blijft hij zich met dezelfde fascinatie en nieuwsgierigheid ontwikkelen.

Druif met een handleiding

De Extremadura regio ligt dichter bij Alentejo (Portugal) dan bij andere wijngebieden in Spanje. De Macabeo druif (misschien ken je hem beter als Viura) is in Spanje vooral bekend van Cava (de Spaanse ‘Champagne’) en witte Rioja. Het is niet de makkelijkste druif om te verbouwen. De druiventrossen groeien overvloedig, met grote druiven. Om te voorkomen dat de druif rot en om de verhouding schilletjes/takjes en druivenpulp optimaal te houden voor voldoende tannine, dien je ze tijdig te oogsten en streng te ‘krenten’ (uitdunnen). Dat vergt een zekere toewijding waar niet iedereen voor kiest. Maar het resultaat mag er zijn. Het is een druif met een gemiddelde tot hoge zuurgraad, wat zorgt voor een lekker frisse basis. Hij is niet heel vatbaar voor oxidatie, in tegenstelling tot de Malvasia, waarmee in Spanje graag geblend wordt. Dat maakt het ook uiterst geschikt om de houtgelagerde witte Rioja’s mee te maken, die je jarenlang kunt wegleggen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »