Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

La Torre Franciacorta DOCG Rosé

La Torre Rosé is een feestelijke rosé met een interessant bouquet. Gemaakt met Pinot Noir druiven.
  • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€29,00 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €27,00 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €25,00 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €23,00 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: Op voorraad (34)
Levertijd: Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden


PROEFNOTITIE

Smaak: Sappige rosé “Champagne” met smaken van Royal Gala, perzik, rozenbottel, aardbei en een hint van kaneel, Amarena kersen en rode paprika.

TIPS

Serveertemperatuur: 9° C
Wijnspijs suggestie: Kreeftensoep

TECHNISCHE DETAILS

Producent: La Torre
Druivenras: Pinot Noir
Kleur: Rosé Mousserend
Herkomst: DOCG Franciacorta
Bodem: Kalkhoudend
Techniek: Champagne methode, 3 uur schilrijping, 28 maanden gistrijping op fles
Alcohol: 12,63%
Restsuiker: 2,5 g/l
Keurmerk: Biologisch vanaf 2017

VERHAAL

© Pandora's Bottle (2016)
Door de doorzichtige flessen van de Rosé kun je goed het gist zien, die eerst de bubbels maken en vervolgens gedurende 2 à 3 jaren flesrijping smaak en textuur aan de wijn geven.

Franciacorta is de Italiaanse variant van Champagne, gemaakt met precies dezelfde methode als in de Champagnestreek. Dat wil zeggen dat er een tweede gisting plaatsvindt op de fles (en niet in een vat). Bij deze gisting komt koolzuur vrij en dit zorgt voor de lekkere bubbels.

Je weet waarschijnlijk wel dat rosé niet gemaakt wordt door rode en witte wijn bij elkaar te gooien. Sterker nog, dit is verboden bij alle wijnen uit Europa met een beschermde oorsprongsbenaming (denk aan bijvoorbeeld het Italiaanse DOC), behalve bij...Champagne. In de Champagestreek mogen ze dit wel. Omdat rosé Champagne door slimme marketing in high demand is, kampen producenten met een tekort aan Pinot Noir. Het maken van rode wijn is heel andere koek dan het maken van Champagne, waardoor zij meestal stille rode wijn van Pinot Noir inkopen bij producenten in het zuiden van de Champagne, waar ook veel meer Pinot Noir groeit. Over de kwaliteit van het resultaat valt te twisten, ondanks dat rosé Champagne steevast duurder is dan witte, maar het ziet er in elk geval mooi uit.

Gelukkig maakt Massimo van La Torre zijn rosé Franciacorta wel op de ‘chique’ manier. De Pinot Noir druiven komen van eigen, biologische wijngaarden (net als de Chardonnay). De schillen van de Pinot Noir, die de kleur geven, laat hij drie uur meegisten in de eerste gisting. Hierna gaat de wijn op fles, waar de tweede gisting ingezet wordt. Uiteindelijk gist de wijn nog 2 tot 3 jaar op de fles, wat wij zelf hebben kunnen aanschouwen in de kelders van La Torre. Door het kleurloze glas van de rosé flessen zie je de dikke lagen gist makkelijk liggen. Vanaf 18 maanden rijping geeft het gist een duidelijke toast smaak aan de wijn.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »