Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

Montechiaro '345 Rosato 2016

Bijzondere rosé uit Siena, Toscane. Gemaakt met de Saignée techniek, met een krachtige maar zachte smaak.
  • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€11,50 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €10,50 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €10,00 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €9,00 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 5-10 werkdagen


Bijzondere rosé van Montechiaro uit Siena, Toscane. Gemaakt met de bijzondere Saignée techniek, wat het een krachtige maar zachte smaak geeft.

PROEFNOTITIE

Smaak 2015 (na 2 jaar): Volle rosé met geuren van rozen, aardbei, rode kersen, tamarinde en een zachte afdronk.

TIPS

Serveertemperatuur: 13° C.
Wijnspijs suggestie: Frisse krabsalade

TECHNISCHE DETAILS

Producent: Montechiaro
Druivenras: Sangiovese
Kleur: Rosé
Herkomst: IGT Toscana
Bodem: klei en zand met zeefossielen
Techniek: Saignée methode van de Primum Vinum druiven, 24 uur schilcontact, 12 maanden rijping op inox
Alcohol: 12,5%
Keurmerk: Biologisch vanaf 2016

VERHAAL

© Pandora's Bottle (2012)
Sarinah als Bondgirl op een boottocht rondom Giglio eiland met wijnmaker Alessandro.

Prinsje

Wijnmaker Alessandro Griccioli is nazaat van Grigio da Barberino di Val d’Elsa (1345), ooit heerser van Florence. De familie verhuisde in 1720 naar Siena en vestigde zich tot vandaag de dag op het adembenemende landgoed Montechiaro. Daar wonen ze in het prachtig okergeel landhuis, met schitterende heuvels vol wijnranken en olijfbomen, een moestuin waar je alleen maar van kunt dromen en dwars daar doorheen een laan van 100- jaar oude citroenbomen. Daarnaast bezit de familie het Middeleeuwse vestingstadje Monteriggioni, waar Alessandro zijn wijnen op een pittoresk plein verkoopt en waar je bovendien overheerlijk kunt dineren. Het moge duidelijk zijn, bij Alessandro is het genieten van het goede leven. Het leukste is nog dat jij daar ook onderdeel van uit kunt maken. Alessandro verhuurt namelijk villa’s rondom en in een Middeleeuwse toren op zijn landgoed. Hij vertelt je er graag persoonlijk alles over zijn wijnen.

Van Adel naar aderlating

De rosé van Alessandro is gemaakt op bijzondere wijze. De Saignée techniek, ofwel de techniek van het aderlaten, is toegepast op zijn beste wijn “Montechiaro Primum Vinum”. De druiven van deze wijn zijn van de hoogste kwaliteit en selectie Sangiovese. Ze worden licht gekneusd en in het vat gefermenteerd. Na de eerste 24 uur vloeit hij wat druivensap af om de Primum Vinum een nog sterker geconcentreerde smaak te geven. Het afvloeisel vinifieert hij apart gedurende 10 dagen, waarna het 12 maanden op stalen vaten bewaard wordt en wordt gebotteld als Montechiaro ‘345 Rosato. Deze wijn kan ook gedronken worden als fruitige, lichte rode wijn. Drink hem vooral niet te koel.

Jean 27-01-2017 16:57

Man, wat fantastisch! Op aanraden bij kreeft gedronken. Ongelofelijk lekker! Dit is nu echt een lekkere rosé, erg complexe smaken.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »