Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

Amaté di Guarini Negroamaro Primitivo 2018

Licht zoete rode wijn van laat geplukte druiven. Smaken van dadels, Haagsche hopjes, kruidkoek, vijgenbrood.
  • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€15,50 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €14,50 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €13,50 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €12,50 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: Op voorraad (78)
Levertijd: Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

PROEFNOTITIE

Smaak 2017 (na 2 jaar): Vijgenbrood, gedroogde vijg, koffie, melkchocolade, kers, mostocotto, hazelnoot, honingdrop, kruidenbitter.
Smaak 2016 (na 2 jaar): dadels, Haagsche hopjes, kruidkoek, vijgenbrood. 19 gram suiker per liter, dus licht zoet, wat goed past bij de "late harvest" druivensmaak.

TIPS

Wijnspijs suggestie: Ideaal als minder zoete vervanger van Port bij oude kazen. Ook fantastisch bij Peking eend en gerechten met Hoisin saus.

TECHNISCHE DETAILS

Producent: Losito & Guarini
Druivenras: 80% Negroamaro, 20% Primitivo
Kleur: Rood
Herkomst: I.G.T. Puglia
Alcohol:

VERHAAL
 
Oogst: Late Harvest
Suikergehalte: 19 gram per liter
Bodem: deels klei deels mergel
Lagering: kort op grote eikenvaten
 
Losito & Guarini is een familiebedrijf dat in 1910 ontstond als restaurant, naast een station waar goederentreinen met wijnvaten langsreden (zie afbeelding). We zijn inmiddels 3 generaties verder, het restaurant bestaat niet meer en de familie is nu eigenaar van een serieus bedrijf waarin alles om het produceren van wijn draait.

© Pandora's Bottle (2018)

RECEPT

PEKINGEEND MET CHINESE PANNENKOEKJES EN HOISINSAUS
Recept van Pandora's Bottle ©

Ingrediënten:

Hoisin:
- 6 el donkerbruine basterdsuiker
- 3 el water
- 3 el sojasaus
- 2 el honing
- 4 tl mirin
- 2 el sushi rijst azijn
- 2 tenen knoflook
-
½ tl 5-spices
- ½ tl sesamolie
- ½ tl Sriracha
- 1 tl zout

Bereiding:

Hossel alle ingrediënten voor de saus door elkaar.

Pekingeend:
Neem hiervoor Chinese Pekingeend uit de vriezer. Doe de avond vantevoren iets meer dan de helft van de hoisinsaus in de zak van de eend en bind de zak weer dicht, laat dit in de koelkast marineren.

De volgende ochtend of begin van de middag doe je de eend in een ovenschaal in de oven op 80ºC. Draai de eend af en toe om gedurende de dag en giet de saus er terug overheen. Laat 'm lekker lang in de oven, 's avonds is het klaar.

Haal de eend uit de oven en laat het iets afkoelen. Zet de oven op 220ºC en geef de eend aan beide kanten in de oven in een paar minuten een lekker crispy korstje.

Serveren:
Snijdt komkommer en prei julienne en zet het vast klaar in een schaaltje. De speciale pannenkoekjes kun je zo kopen en hoeven alleen in de magnetron om op te warmen. Je vindt ze bijvoorbeeld bij de toko.

Neem een pannenkoekje, doe er wat eend en groente op en schenk er de hoisinsaus bij die je apart gehouden hebt. Vouw het pannenkoekje dicht als een envelop en eet smakelijk!
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »