Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

Bonazzi "Beso" IGT Rosso Veneto da Uve Appassite 2017

Wel de smaak van Amarone, niet de prijs.
  • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €150
  • Ook af te halen in onze winkel
€22,99 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €21,49 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €19,99 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €18,99 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: Op voorraad (73)
Levertijd: Vóór 15:00 besteld, zelfde dag verzonden


PROEFNOTITIE

Smaak 2016 (na 3 jaar): Dadel, rozijn, gedroogde pruim, mostocotto, appelstroop, honingdrop, cognac, koffie, viooltjes.

TIPS

Wijnspijs suggestie: Bucatini met zwarte knoflook (zie hieronder ons recept).

TECHNISCHE DETAILS

Producent: Bonazzi 
Druivenras: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Merlot.
Kleur: Rood
Herkomst:
Alcohol: 16.3%

VERHAAL

Methode: Amarone methode, wijn van gedroogde druiven.

© Pandora's Bottle (2019)
Wijnmaker Giorgio leert Jesper hoe je Risotto met Amarone maakt.

RECEPT

BUCATINI MET ZWARTE KNOFLOOK
Recept van Pandora's Bottle ©

Ingrediënten:

- 400 g bucatini
- 2 grote sjalotten
- zout
- goede olijfolie
- 1 bos zwarte knoflook (~8 tenen)
- ⅓ aubergine
- Worcestershire Sauce
- scheut Port of volle rode wijn
- scheutje geconcentreerde groentenfond of kippenfond
- snufje bruine basterdsuiker
- 200 ml slagroom

Bereiding:

- Breng ruim water aan de kook voor de bucatini.
- Fruit 2 grote sjalotten met een snufje zout in goede olijfolie.
- Pel een gehele zwarte knoflook bos en voeg hem toe.
- Fruit ⅓ aubergine mee.
- Als alle smaken los zijn gekomen voeg een scheutje Worcestershire Sauce, een scheut Port of volle rode wijn, een scheut fond, een snufje bruine basterdsuiker en slagroom toe.
- Blend alles tot een egale zwartgrijze saus.
- Kook ondertussen de bucatini 5 minuten en roer alles door elkaar.

Het gerecht ziet er simpel uit, maar heeft dankzij de zwarte knoflook een intense zwoele smaak (zwarte gefermenteerde knoflook heeft niet de typische hartige knoflook geur, maar eerder iets sojasaus- of appelstroop-achtigs).

Het gerecht kan ook met spaghetti i.p.v. bucatini, maar aangezien het weinig elementen heeft, gewoon pasta met saus, komt het beter tot zijn recht als de pasta echt bite heeft. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »