Frazzitta Moscato Vino Liquoroso Terre Siciliane
Heerlijk zachte notige dessertwijn uit Sicilië.
€10.99
Beschikbaarheid: 13 op voorraad
Bestel 3 flessen | Bestel 24 flessen | Bestel 60 flessen |
---|---|---|
- Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden.
- Gratis verzending boven €150. Ook af te halen in onze winkel.
Proefnotitie
Tips
Technische details
Verhaal
Leuk hoor, zo’n winkeltje met wijn, beetje proeven, beetje drinken, beetje rondrijden door Italië. Nu is de realiteit gewoon een fulltime- baan als zelfstandige waarbij je heel veel vrijheid hebt om jezelf dood te werken. Maar in het voorjaar, als je uitgeslapen bent van december, de dagen langer worden en de vogeltjes gaan fluiten is het even nét alsof. Dan mogen we naar het buitenland vliegen om heerlijke en vieze nieuwe wijnen te proeven en onze vertrouwde wijnboeren weer de hand te schudden (Duitsers) of omhelzen (Italianen) of kussen (Sicilianen, Bart wordt ook niet gespaard). Nu ligt ons hart uiteraard in Italië, maar het is er ook gewoon echt heel prettig zakendoen. Je bouwt er met de tijd een netwerk op, en overal ben je welkom. In Frankrijk doen onze wijnboeren na 10 jaar nog steeds alsof ze ons niet herkennen, maar in Italië hebben ze zelfs op de beurs hun moeder mee die schalen met zelfgemaakte lekkernijen van thuis bij zich heeft. Waarschijnlijk is er stiekem een felle concurrentiestrijd gaande om wiens moeder er het lekkerst gekookt heeft, maar wij lijden daar niet onder.
© Pandora's Bottle (2016) Vinitaly 2016, als een leeuw in de savanne jaagt Bart op nieuwe wijnen.
Het handelen gaat daar heel hartelijk en tegelijk heel gesloten. Je becomplimenteerd moeders gebak en je laat je zogenaamd met heel veel moeite overtuigen diezelfde avond met ze mee te eten. Dan kom je de volgende dag weer langs en krijg je een prijslijst. Het onderhandelen begint pas als we weer in Nederland zitten (met proefflessen om zeker te weten dat de kwaliteit zonder charme-offensief nog steeds goed smaakt) want die prijslijst was natuurlijk niet de echte. Afijn, een heerlijk ritueel waar wij ons gewillig aan onderwerpen elk voorjaar. Inmiddels hebben we na 15 jaar echte vrienden waar je zakelijk zoveel meer aan hebt. Zij kunnen je namelijk ook heel goed helpen aan andere lekkere wijnen, zodat je je niet eerst door tientallen liters zure bocht hoeft heen te werken. Er is altijd wel een vriendje of neefje die precies het soort wijn maakt dat je zoekt. Ik zocht een paar jaar geleden naar Marsala, en een goede vriend uit Sicilië wist wel iemand. Op de Veronese beurs komen 300.000 bezoekers en dat gaat op z’n Italiaans, dus je kunt je voorstellen hoe dat gaat. Tussen honderden gebarende, etende en roepende Italianen kwamen we uit in het Marsala paviljoen waar Alessandro Frazzita zat. Heerlijke Marsala, maar hij had ook een heleboel andere lekkere creaties, waaronder deze Moscato d’Alessandria of Zibibbo. Het is de oudst bekende druif en komt waarschijnlijk uit Egypte (vandaar de naam). De druif heeft meerdere Arabische bezettingen overleefd, zoals bijv. in Sicilië, omdat deze ontzettend geurige en smakelijke druif ook geschikt was als tafeldruif en voor rozijnen. Z’bib (gedroogde druif) noemden de Arabieren hem. Al vielen zij voor deze druif graag van hun geloof, er zijn zelfs gedichten over geschreven.
Het handelen gaat daar heel hartelijk en tegelijk heel gesloten. Je becomplimenteerd moeders gebak en je laat je zogenaamd met heel veel moeite overtuigen diezelfde avond met ze mee te eten. Dan kom je de volgende dag weer langs en krijg je een prijslijst. Het onderhandelen begint pas als we weer in Nederland zitten (met proefflessen om zeker te weten dat de kwaliteit zonder charme-offensief nog steeds goed smaakt) want die prijslijst was natuurlijk niet de echte. Afijn, een heerlijk ritueel waar wij ons gewillig aan onderwerpen elk voorjaar. Inmiddels hebben we na 15 jaar echte vrienden waar je zakelijk zoveel meer aan hebt. Zij kunnen je namelijk ook heel goed helpen aan andere lekkere wijnen, zodat je je niet eerst door tientallen liters zure bocht hoeft heen te werken. Er is altijd wel een vriendje of neefje die precies het soort wijn maakt dat je zoekt. Ik zocht een paar jaar geleden naar Marsala, en een goede vriend uit Sicilië wist wel iemand. Op de Veronese beurs komen 300.000 bezoekers en dat gaat op z’n Italiaans, dus je kunt je voorstellen hoe dat gaat. Tussen honderden gebarende, etende en roepende Italianen kwamen we uit in het Marsala paviljoen waar Alessandro Frazzita zat. Heerlijke Marsala, maar hij had ook een heleboel andere lekkere creaties, waaronder deze Moscato d’Alessandria of Zibibbo. Het is de oudst bekende druif en komt waarschijnlijk uit Egypte (vandaar de naam). De druif heeft meerdere Arabische bezettingen overleefd, zoals bijv. in Sicilië, omdat deze ontzettend geurige en smakelijke druif ook geschikt was als tafeldruif en voor rozijnen. Z’bib (gedroogde druif) noemden de Arabieren hem. Al vielen zij voor deze druif graag van hun geloof, er zijn zelfs gedichten over geschreven.