Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

I Capitani “Guaglione” D.O.C. Irpinia Aglianico 2018

De Guaglione is een fruitige wijn; een deel van de druiven wordt behandeld volgens de Beaujolais-methode.
  • Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€12,00 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €11,00 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €10,00 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €9,00 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: Op voorraad (26)
Levertijd: Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

PROEFNOTITIE

Smaak 2017 (na 2 jaar): Pruim, groene asperge, kokos, kaneel, peper, kers.
Smaak 2016 (na 2 jaar): Johannisbeere, aardbeienjam, heel puur fruit, lekker zacht mondgevoel. Ideaal voor de zomer
Smaak 2015 (na 2 jaar): Heel erg fruitige wijn met zachte smaken van aardbeien, zwarte kers, peper en laurier.

TIPS

Serveertemperatuur: 18° C.
Wijnspijs suggestie: Rode paprikasoep.

TECHNISCHE DETAILS

Producent: I Capitani
Druivenras:
Kleur: Rood
Herkomst:
Alcohol:

VERHAAL

Al meer dan 100 jaar is de ruige maar mooie streek Irpinia de trots van I Capitani. Die trots probeert de jonge en stijlvolle Antonio Cefalo te communiceren via zijn wijnen. Onlangs nam hij het bedrijf over van zijn vader. De Aglionico druif is een inheemse druif uit de streek Irpinia, Campanië. De druiven voor de Guaglione worden eind oktober geplukt, waarna de most 7 - 8 dagen fermenteert op hoge temperatuur, zonder schillen. Een deel van de druiven wordt behandeld volgens de Beaujolais-methode, namelijk met koolzuurgisting, oftewel macération carbonique. Hier heeft de wijn zijn fruitige karakter aan te danken. Daarna rijpt de wijn nog 3 jaar in de fles.

De wijnen van I Capitani zijn stuk voor stuk bijzonder, verrassend en specifiek van smaak en met recht 'culinaire wijnen' te noemen.

Tip: I Capitani maakt werkelijk fantastische olijfolie.

© Pandora's Bottle (2018)
Moderne apparatuur in de wijnkelder. Het onderste apparaat is voor thermovinificatie van de Guaglione (voor een deel van de druiven, een ander deel ondergaat carbonic maceration). Dit zorgt voor een soepele, fruitige wijn die je relatief jong kunt drinken.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »