Beschikbaarheid: |
Op voorraad
(11)
|
Levertijd: |
Vóór 15:00 besteld, zelfde dag verzonden |
PROEFNOTITIE
Kleur: Helder goudkleurig.
Geur: Rijpe tomaten, artisjokken en een vleugje groene appels.
Smaak: Complex, zacht en lichtpittig met hints van verse groenten, gedroogde vruchten.
Gebruik deze olijfolie rauw als smaakmaker over de pasta, salade, groenten, gegrild vlees of vis.
De olijven worden eind oktober met de hand geoogst en binnen 24 uur op de boerderij geperst. Daarna wordt de olijfolie ongefilterd gebotteld.
Wist je dat?
- Statistisch gezien, 90% van de consumenten nog nooit een extra vergine olijfolie van goede kwaliteit geproefd heeft.
- Veel gebruikte olijfolie van erg lage kwaliteit is.
- "Extra vergine" niets zegt over de kwaliteit. Het geeft aan dat de olie niet zuurder is dan een bepaalde zuurtegraad (all'0,8%)
- Deze olijfolie duurder is dan die in de supermarkt, omdat de kosten om de olijven te verbouwen hoger zijn. Olijven zijn vanzelfsprekend niet alleen gevuld met olie, de opbrengst per olijf is dus laag.
- Het veel kennis, liefde en ervaring vergt om een olijfolie van superiore kwaliteit te maken.
- Als je nog nooit zo een olijfolie geproefd hebt, je het eigenlijk echt wel eens zou moeten proberen. Gun jezelf gewoon iets echt lekkers.
Al meer dan 100 jaar is de ruige maar mooie streek Irpinia de trots van I Capitani. Die trots probeert de jonge en stijlvolle Antonio Cefalo te communiceren via zijn wijnen. Onlangs nam hij het bedrijf over van zijn vader.
De wijnen van I Capitani zijn stuk voor stuk bijzonder, verrassend en specifiek van smaak en met recht 'culinaire wijnen' te noemen.
Producent: I Capitani
© Pandora's Bottle (2016)
From Italy with love.