Meiser Weisser Burgunder Trocken

Heerlijke Pinot Blanc uit Rheinhessen.

11.99

Jaargang
N/A
N/A
Bestel 3 flessenBestel 24 flessenBestel 60 flessen
11.99 10.9911.99 10.4911.99 9.99

Proefnotitie

Pinot blanc met een zacht mondgevoel, fruitige aroma’s van rode appel, peer, witte druif| en complexere aroma’s van tarwe, pinda, champignon en kalk.

Tips

Serveertemperatuur
8 °C
Wijnspijs suggestie
Champignonsoep.

Technische details

Producent
Druivenras
100% Pinot Blanc
Wijn kleur
Wit
Wijn type
Droog
Herkomst
Qualitätswein Rheinhessen
Bodem
Löss
Hoogte
150 - 250 m
Techniek
Fermentatie op eiken en lagering op inox
Alcohol
12%
Restsuiker
2,9 g/l
Keurmerk

Verhaal

Laten we maar meteen bij de receptentip beginnen: champignonsoep. Yes, hoor ik jullie denken, dat eten wij elke week, dus dan kunnen we elke week zo’n flesje opentrekken! Ho, rustig aan, even wat disclaimers. Soep, eet je dat eigenlijk of drink je het? Afhankelijk van in welk kamp je valt bepaalt dat misschien je keuze. Je kan zeggen: “ik drink die soep al, dus waarom zou ik daar dan weer wijn bij drinken?” En bij Pandora’s Bottle zijn we wel een beetje van die school.

© Pandora's Bottle (2017) Lunch met Frank en Doris Meiser op ons dakterras (en Luigi van La Ciarliana, Montepulciano).© Pandora’s Bottle (2017) Lunch met Frank en Doris Meiser op ons dakterras (en Luigi van La Ciarliana, Montepulciano).

Maarja, de klant is koning en die wil bij haar 5 gangen diner, 5 bijpassende wijnen. En daar zit gegarandeerd een soep bij. In dat geval raden wij bij champignonsoep deze wijn aan, met de garantie dat het sowieso beter bij je soep smaakt dan cola of bier. Maar tussen ons gezegd, je kunt ook gewoon een willekeurige andere wijn opentrekken en die drink je dan vóór en na de soep. En dan strikt niet tijdens de soep, want dan loopt het misschien in de soep. O wacht, dat gaat natuurlijk fout, gedachteloos gaat je hand toch naar dat glas en voor je het weet heb je een wijnspijs clash te pakken. Dan ben je blij dat je het nog na kunt vertellen, maar dat diner is verpest. Nu ik het zo opschrijf is het misschien toch maar beter dat je elke week een fles Weisser Burgunder komt halen.

Trouwens, je kunt het ook omdraaien. Je begint met de wijn en wat past er dan bij? Dan zal ik je zeggen dat je een preitaart in de oven mag schuiven, of misschien een quiche Lorraine of Flammkuchen. Pinot Blanc heeft meestal bescheiden zuur, zeker vergeleken bij Riesling uit de wijngaard ernaast, en heeft bijna altijd wel iets hartigs champignon-achtigs, of gekookte ham-achtig. Deze komt uit Rheinhessen omdat we daar toevallig een fantastisch wijnhuis kennen, maar er komen uiteraard ook mooie Pinot Blancs uit de Elzas. Pas wel op, want als de wijn jong meer hartige dan fruitige smaken heeft dan sla ik hem liever over. Hoewel de wijnboer in kwestie je zal vertellen dat de jaargang weer fantastisch gelukt is. En over smaak valt niet te twisten toch? In dat geval kun je die Pinot Blanc ook prima drinken in plaats van de champignonsoep.

Winkelwagen