Menicucci Montepulciano d’Abruzzo “Ginesia” Vino Biologico
Biologische Montepulciano d’Abruzzo in fruitige stijl.
€11.99
Beschikbaarheid: 99 op voorraad
Bestel 3 flessen | Bestel 24 flessen | Bestel 60 flessen |
---|---|---|
- Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden.
- Gratis verzending boven €150. Ook af te halen in onze winkel.
Proefnotitie
Tips
Technische details
Verhaal
Als Montepulciano d’Abruzzo een auto was, dan was het een Volvo Diesel en als ie zou voetballen dan heette die Dirk Kuijt. Misschien niet het meest flashy, maar wél degelijk en betrouwbaar. Hij vliegt zeker niet uit de bocht, die wijn dan, en heeft in z’n leven nog geen matige tweede helft gespeeld. Gewoon lekker tot de laatste druppel. Wie geen Montepulciano d’Abruzzo lust heeft wel een héél fijnbesnaarde smaak. Dat kan natuurlijk. Als jij liever een Ferrari rijdt en je favoriete voetballer is Zinedine Zidane, probeer dan eens een Brunello of een Côte Rôtie. Of koop alvast 24 flessen jonge Brunello tegen kwantumkorting en geniet hier nog jaren van, hint hint. Je vrouw/man snapt vast wel dat je zo op de lange duur natúúrlijk goedkoper uit bent.
© Menicucci (2020) Ik weet niet of ze in Italië ook een arbodienst hebben, maar deze druiven kun je in ieder geval plukken zonder je rug te breken.
Enfin, voor de normale dagen in het leven, waarop je naar huis tuft in je middenklasser, terwijl Dirk ergens een bal naarbinnen schuift met binnenkantje rechts, (voetbalt ’ie eigenlijk nog wel? Oh, hij is trainer zie ik), voor dié dagen is de Montepulciano d’Abruzzo zeker geen straf. Waarom is hij zo lekker en zo redelijk betaalbaar? Feitelijk omdat Brunello nog lekkerder is, want we kunnen niet allemaal de hoofdprijs vragen. Abruzzo is ook een groot gebied, een hele provincie, dus we kunnen beter vergelijken met bijvoorbeeld alle Sangiovese uit Toscane. Dan is het verschil in kwaliteit en prijs veel minder groot. Montepulciano is over het algemeen iets goedkoper, iets meer bedoeld om jong te drinken, iets minder zuur, iets meer gedroogde pruimen in de smaak en minder frisse bosbes, iets meer chocolade, maar alsnog lijkt de manier waarop hij oud wordt zeker op Toscaanse wijn: tabak, leer, balsamico. Er is vast een fles Montepulciano ergens in Italië, die ik blind zou raden als een zeer rijpe Sangiovese van een duur wijnhuis. Of als een dure Rhône wijn, want dat is het eigenlijk, het smaakt vaak alsof je Rhône rood en Sangiovese door elkaar geblend hebt.
Abruzzo heeft een zeer divers klimaat (en bodem), alles van zandstranden tot granieten bergtoppen van bijna 3000 meter hoog, en alles ertussenin. Deze wijn komt uit de Chieti regio, de glooiende heuvels langs de kust. Hier is het land het vruchtbaarst en hier komt niet toevallig ook de meeste wijn vandaan. Menicucci maakt hier 100% biologische wijnen. Mocht je een keer in de buurt zijn (alleen al de natuur is een goede reden) probeer dan ook eens een Montepulciano uit de iets koelere bergachtige gebieden.