Menicucci Pecorino Terre di Chieti “Ginesia” Vino Biologico

Super vriendelijke witte wijn uit Abruzzo.

13.99

Jaargang
2021

Beschikbaarheid: 47 op voorraad

2021
Bestel 3 flessenBestel 24 flessenBestel 60 flessen
13.99 12.9913.99 11.9913.99 10.99

Proefnotitie

Een verfrissend witbiertje, maar dan in de vorm van wijn: citroen, peer, lindebloesem, vlierbloesem, witbier, hooi en pinda’s.

Tips

Serveertemperatuur
8 °C
Wijnspijs suggestie
Tagliatelle met kip en sinaasappel

Technische details

Producent
Druivenras
100% Pecorino
Wijn kleur
Wit
Wijn type
Droog
Herkomst
IGT Terre di Chieti
Bodem
Klei
Hoogte
350 m
Techniek
Lagering op inox
Alcohol
13%
Restsuiker
Keurmerk

Verhaal

BIER!

Toegegeven, hier mag je me op quoten: “ik heb ook wel eens zin in een biertje”. Ik vind van alles lekker, van IPA tot Tripel tot Kriek en Irish Stout, maar meestal hunker ik dan naar een witbiertje: niet te zwaar, verfrissend en dorstlessend. En laten we eerlijk zijn, ik denk er dan ook niet zo bij na wat ik precies in mijn glas heb, ik drink gewoon waar ik trek in heb. Bij wijn kan dat natuurlijk ook, en dat is waarschijnlijk hoe de meeste mensen wijn drinken, maar bij mij moet het altijd een avontuur zijn.

DORST!

Goed, sinds we deze Pecorino ontdekt hebben is dit voor mij het equivalent van het witbiertje. Alle wijn is uiteraard dorstlessend, want we verkopen jullie voor het grootste deel water, maar deze wijn smaakt ook echt dorstlessend. Niet overdreven aromatisch, maar precies een aangename balans tussen lichte bloemige geuren (vlierbloesem), fris fruit en een beetje iets nootachtigs, wat misschien mijn associatie met bier triggert. Als je dit nou in een formule kon vatten en net als bier in massaproductie kon maken dan had je denk ik een hit te pakken. Helaas werkt het zo bij wijn niet, maar des te blijer ben ik dat we dit wijnhuis ontdekt hebben.

LEKKER!

Pecorino is een druivenras die gebruikt wordt aan de Oostkust van Italië. In mijn ervaring zijn ze vaak wat plomper dan deze fles, meer noten, minder bloesem, en nooit extreem aromatisch.
Uiteraard staat het vanaf nu op mijn radar, wie weet wat er nog meer voor moois verborgen ligt. Het wijnhuis Menicucci werkt met lage opbrengsten van biologische druiven. Misschien is er toch een soort van geheim recept voor deze smaak, want in de technische specs valt me één ding op: fermentatie op 12-14 ̊C. Dit is zeer laag. Koude fermentatie voor het maken van fruitige, aromatische witte wijn is normaal op 15 ̊C. Wat het geheim ook is, het resultaat is in ieder geval gewoon erg lekker.

Winkelwagen