Chiorri “Selezione Antonio Chiorri” Umbria Grechetto
Goudgele houtgelagerde witte wijn uit de heuvels van Perugia.
€19.99
Bestel 3 flessen | Bestel 24 flessen | Bestel 60 flessen |
---|---|---|
- Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden.
- Gratis verzending boven €150. Ook af te halen in onze winkel.
Tips
Technische details
Verhaal
”
Verhaal
Lagering: In goede jaren wordt er een kleine oplage van deze wijn gemaakt op één groot eikenvat.
© Pandora’s Bottle (2019) 10.5 hl geeft 1400 flessen wijn. Dat is het. Meer maakt Francesco niet van zijn top selectie Grechetto.
Recept
INDIASE BOTERKIP MET LYCHEE EN KARDEMOM
Recept van Pandora’s Bottle ©
Ingrediënten voor de gember-knoflook-pasta:
Pers met de knoflookpers een aantal tenen knoflook en bolletjes stemgember. Alternatief: koop een potje gember-knoflook-pasta bij de toko.
Ingrediënten voor de kip:
– 450 gram kippendijen in stukjes
– 1 flinke eetlepel gember-knoflook-pasta (zie hierboven)
– 1 eetlepel rode chilipoeder
– zout
– arachideolie
Ingrediënten voor de saus:
– 500 gram tomaten
– 2 uien gesnipperd
– 80 gram cashewnoten
– lychees uit blik
– 1 flinke eetlepel gember-knoflook-pasta (zie hierboven)
– 1½ eetlepel rode chilipoeder
– ½ theelepel garam massala poeder
– ½ theelepel komijnpoeder
– 5 gekneusde groene kardemom zaden
– 1½ eetlepel witte azijn
– een flinke scheut geconcentreerde kippenfond (30 gram van factor 33 geconcentreerde fond)
– 4 eetlepels suiker
– 80 gram boter
200 ml slagroom (of naar smaak iets minder)
zout
Bereiding:
– Maak 2 flinke eetlepels gember-knoflook-pasta.
– Mix de ingrediënten voor de kip, laat ze 15 minuten intrekken en bak ze in een grote pan of wok in arachideolie. Als alles mooi bruin is, bewaar de kip in een schaal.
– Gebruik dezelfde pan. Braad de uien aan in arachideolie met een eetlepel boter.
– Als de uien lichtbruin zijn voeg de tomaten in stukken toe en de cashewnoten.
– Als alles goed aangebraden is voeg dan de geconcentreerde kippenfond toe met een scheutje water, gember-knoflookpasta, chilipoeder, garam massala poeder, komijnpoeder, groene kardemom zaden, witte azijn, suiker, zout (pas op voor te veel zout als je gezouten cashews gebruikt hebt). Roer het goed door en laat het 20 minuten zachtjes sudderen. Pas op dat het niet te droog wordt, voeg dan wat water toe.
– Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Optioneel kun je voor de meest zachte textuur waar de boterkip bekend om staat alles door een fjine zeef halen, maar eerlijk gezegd vind ik dit zonde van de voedingsstoffen die je dan weggooit en de saus wordt sowieso zacht van textuur.
– Voeg de resterende boter, slagroom en kip toe en laat het nog 5 minuten sudderen.
– Voeg de lychee uit blik toe en verwarm het nog 1 minuut. Je wil niet dat de lychee te hard wordt doorgekookt.
– Serveer met naan en/of rijst en eventueel een salade.
“