Uw winkelwagen:
Totaal:
€0,00

Selezione Antonio Chiorri Grechetto DOC Colli Perugini 2017

Goudgele houtgelagerde witte wijn uit de heuvels van Perugia.
  • Voor 16:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Per fles te bestellen
  • Gratis verzending boven €100
  • Ook af te halen in onze winkel
€19,00 Incl. btw
  • Bestel 3 flessen voor €18,00 per fles
  • Bestel 24 flessen voor €16,50 per fles
  • Bestel 60 flessen voor €15,50 per fles

  • Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op.
Beschikbaarheid: Op voorraad (87)
Levertijd: Vóór 16:00 besteld, zelfde dag verzonden

PROEFNOTITIE

Smaak 2016 (na 3 jaar): Vanille, kokos, sterk eiken, kardemom, koffieboon, citroen, herfstbos, honing, mango, bananenchips, komijn. Hij heeft 93 punten gekregen van James Suckling.
Wijnspijs suggestie: Indiase boterkip met lychee en kardemom (zie hieronder ons recept)

INFO

Druivenras: Grechetto.
Lagering: In goede jaren wordt er een kleine oplage van deze wijn gemaakt op één groot eikenvat.

RECEPT

INDIASE BOTERKIP MET LYCHEE EN KARDEMOM
Recept van Pandora's Bottle ©

Ingrediënten voor de gember-knoflook-pasta:

Pers met de knoflookpers een aantal tenen knoflook en bolletjes stemgember. Alternatief: koop een potje gember-knoflook-pasta bij de toko.

Ingrediënten voor de kip:

450 gram kippendijen in stukjes
1 flinke eetlepel gember-knoflook-pasta (zie hierboven)
1 eetlepel rode chilipoeder
zout
arachideolie

Ingrediënten voor de saus:

500 gram tomaten
2 uien gesnipperd
80 gram cashewnoten
lychees uit blik
1 flinke eetlepel gember-knoflook-pasta (zie hierboven)
1½ eetlepel rode chilipoeder
½ theelepel garam massala poeder
½ theelepel komijnpoeder
5 gekneusde groene kardemom zaden
1½ eetlepel witte azijn
een flinke scheut geconcentreerde kippenfond (30 gram van factor 33 geconcentreerde fond)
4 eetlepels suiker
80 gram boter
200 ml slagroom (of naar smaak iets minder)
zout

Bereiding:

- Maak 2 flinke eetlepels gember-knoflook-pasta.
- Mix de ingrediënten voor de kip, laat ze 15 minuten intrekken en bak ze in een grote pan of wok in  arachideolie. Als alles mooi bruin is, bewaar de kip in een schaal.
- Gebruik dezelfde pan. Braad de uien aan in arachideolie met een eetlepel boter.
- Als de uien lichtbruin zijn voeg de tomaten in stukken toe en de cashewnoten.
- Als alles goed aangebraden is voeg dan de geconcentreerde kippenfond toe met een scheutje water, gember-knoflookpasta, chilipoeder, garam massala poeder, komijnpoeder, groene kardemom zaden, witte azijn, zout (pas op voor te veel zout als je gezouten cashews gebruikt hebt). Roer het goed door en laat het 20 minuten zachtjes sudderen. Pas op dat het niet te droog wordt, voeg dan wat water toe.
- Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Optioneel kun je voor de meest zachte textuur waar de boterkip bekend om staat alles door een fjine zeef halen, maar eerlijk gezegd vind ik dit zonde van de voedingsstoffen die je dan weggooit en de saus wordt sowieso zacht van textuur.
- Voeg de resterende boter, slagroom en kip toe en laat het nog 5 minuten sudderen.
- Voeg de lychee uit blik toe en verwarm het nog 1 minuut. Je wil niet dat de lychee te hard wordt doorgekookt.
- Serveer met naan en/of rijst en eventueel een salade.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »