


Sommariva Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene Brut D.O.C.G.
- Voor 15:00 besteld, zelfde dag verzonden
- Per fles te bestellen
- Gratis verzending boven €100
- Ook af te halen in onze winkel
- Bestel 3 flessen voor €14,99 per fles
- Bestel 24 flessen voor €13,99 per fles
- Bestel 60 flessen voor €12,99 per fles
- Gewenste aantal niet op voorraad? Neem contact met ons op
Beschikbaarheid: | Op voorraad (52) |
Levertijd: | Vóór 15:00 besteld, zelfde dag verzonden |
PROEFNOTITIE
Smaak (geproefd in 2019): Rode appel, pompelmoes, grapefruit, licht brioche, kalk.
Smaak (geproefd in 2018): Groene appel, peer, venkel, anijs, hele fijne bubbel
TIPS
Serveertemperatuur: 7 - 9° C.
Wijnspijs suggesties: Pasta met gebakken venkel, citroen en crème fraîche.
TECHNISCHE DETAILS
Producent: Sommariva
Druivenras:
Kleur: Wit
Herkomst:
Alcohol:
VERHAAL
Suikergehalte: 8 gram per liter
De wijngaarden van Sommariva bevinden zich tussen de afwisselend glooiende en stijle heuvelruggen van Conegliano en Valdobbiadene.
Cinzia Sommariva streeft met haar prosecco's naar perfectie. Gepassioneerd vertelde ze ons over het zorgvuldige proces waarmee ze werkt, om een zo fijn mogelijke bubbel te kunnen maken. De druiven worden heel voorzichtig en maar een klein beetje platgedrukt, waardoor het sap uit de kern van de druif gewonnen wordt. Vervolgens rust de most voor 10 - 12 uur in Inox vaten, onder 10° C. De fermentatie begint en duurt 15 dagen, onder een constante temperatuur van 18° C. Speciaal geselecteerde gisten worden samen met suiker toegevoegd om de juiste bubbel te ontwikkelen. Dat duurt 20 - 25 dagen. De Prosecco wordt vervolgens nog 3 dagen teruggekoeld tot -4° C, om hem daarna te bottelen. Al deze zorg proef je terug in de Prosecco DOCG, die een hele fijne bubbel heeft.
Deze Prosecco is de grote broer van de Sommariva Frizzante 'Il Perline'.
De prosecco is door Decanter beoordeeld met 91 punten.De 2017 oogst van Glera druiven voor de Prosecco.