Meiser Chardonnay Spätlese Trocken
Verfijnde Chardonnay van kalkrijke bodem. Gegist op eiken vaten, daarna gerijpt op roestvrij staal.
€13.99
Bestel 3 flessen | Bestel 24 flessen | Bestel 60 flessen |
---|---|---|
- Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden.
- Gratis verzending boven €150. Ook af te halen in onze winkel.
Proefnotitie
Tips
Technische details
Verhaal
1696
Al sinds de oprichting van Weingut Meiser in 1696, wordt de wijngaard bewoond door de familie Meiser. De wijngaard strekt zich over de langgerekte heuvels van het Rheinhessen gebied. De kennis en liefde voor het vak worden van generatie op generatie doorgegeven en dat proef je. Nu zorgt wijnboer Frank Meiser ervoor dat zijn 17-jarige zoon Julius het stokje straks van hem over kan nemen. Mooi, want zo mogen wij nog lang van de wijnen van de Meisers genieten.
© Pandora’s Bottle (2019) De nieuwste jaargangen doorproeven bij Prowein Düsseldorf.
Duizend-en-één-wijn
Frank Meiser, een erg ingetogen maar vriendelijke man, maakt per veldje een andere wijn, wat resulteert in verschillende wijnen die toch allemaal onmiskenbaar van zijn land en hand zijn. In goede jaren lukt het hem om meer dan 50 verschillende wijnen te maken. Zijn wijnen blinken uit in mondgevoel: de perfecte balans tussen frisse zuren en de concentratie van smaak die zelfs de meest mineralige wijnen nog een vol mondgevoel geeft. Wij hebben hem tot Koning van de Duitse Wijn gekroond: in 8 acht jaar tijd hebben we hem nog nooit op een mislukte wijn weten te betrappen.
Chardon-néé
Geen liefhebber van Chardonnay? Geen nood, deze is anders. Écht! Chardonnay wordt vaak geassocieerd met een zware eikensmaak: vanille, kokos, karamel en een vettig mondgevoel. Sommige mensen zweren bij Chardonnay, anderen zweren bij alles behalve Chardonnay. Dit komt doordat bijna elk wijnhuis wel een wijn in deze stijl probeert te maken en vaak gebruiken ze hiervoor de Chardonnay druif, omdat deze heerlijk is én makkelijk om te telen. Deze Chardonnay wordt wel gegist op traditionele houten kuipen, maar gaat vervolgens direct op roestvrij staal, dus alle aroma’s komen direct uit de druif. Wel heeft hij dat romige mondgevoel. Dit komt deels doordat de druiven laat en rijp geplukt worden (spätlese). De Chardonnay-druif is beroemd uit de Bourgogne en de Champagne, waar de beste wijn- gaarden vaak op kalkgrond staan. De Chardonnay van Meiser komt ook van deze zeldzame kalkgrond en dat is geen toeval. Lees er meer over op onze blogpost/infokaartje.