Filters

1 product gevonden

Viticulture

Muscat / Moscato / Zibbibo

Muscat – of Moscato in Italië, of Zibibbo op Sicilië – is de druif die al begint te flirten zodra je het glas optilt. Geen geheimzinnigheid, geen subtiele hints: ze ruikt naar druif. En naar rozen, lychee, perzik, oranjebloesem, honing, muskaatdruif (natuurlijk), en alles wat zomers, vrolijk en geurig is. Muscat is de openhartige verleider van de wijnwereld – altijd herkenbaar, altijd expressief, en altijd een beetje feestelijk.

Ze komt in álle stijlen: droog, zoet, mousserend, versterkt – en overal waar ze verschijnt, neemt ze haar aromatische flair mee.

Als Moscato schittert ze in sprankelende, lichtzoete wijnen zoals Moscato d’Asti: laag in alcohol, bruisend, fruitig en onweerstaanbaar bij taart, aardbeien, of een zonnige zondagmiddag zonder agenda.

Als Zibibbo, haar Siciliaanse alias, laat ze zich vaak zien in versterkte of passito-wijnen, zoals Moscato di Pantelleria: intens zoet, rozijnachtig, zonnerijp en vol parfum – alsof je een geurige woestijnbries inschenkt. Maar ook droog gevinifieerd levert ze daar verrassend aromatische, frisse witte wijnen op met een mediterrane twist.

Als Muscat blanc à petits grains (de nobele versie) is ze te vinden in de Elzas, Zuid-Frankrijk en elders – droog of zoet, maar altijd aromatisch, met een vleugje citrus, witte bloemen en die kenmerkende druivige directheid.

Winkelwagen